ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΡΓΑΝΗ: Ρεκόρ θέσεων εργασίας τον Φεβρουάριο

14:25 - 15 Μαρ 2019 | Εργασιακά
ΕΡΓΑΝΗ: Ρεκόρ θέσεων εργασίας τον Φεβρουάριο
Επίδοση ρεκόρ αναφορικά με τη δημιουργία θέσεων εργασίας πραγματοποιήθηκε το μήνα Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εργάνη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Φεβρουαρίου 2019, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 165.110, ενώ οι αποχωρήσεις σε 137.270. Προκύπτει δηλαδή, αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κατά 27.840 θέσεις εργασίας.

 

Η ευέλικτη απασχόληση βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο με τον Φεβρουάριο μόνο το 45,54% να αφορούσε σε πλήρη απασχόληση. Το 41,36% συνίσταται μερική απασχόληση και το 13,1% σε εκ περιτροπής.

 

Στις ειδικότητες πρώτοι έρχονται οι υπάλληλοι γραφείου με 5,4 χιλιάδες θέσεις τον Φεβρουάριο και ακολουθούν οι ανειδίκευτοι εργάτες με 2,8 χιλιάδες και οι σερβιτόροι με 2,2 χιλιάδες.

 

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, δήλωσε ότι «Το θετικό ρεκόρ στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τον μήνα ακριβώς της αύξησης του κατώτατου μισθού, διαψεύδει την κινδυνολογία ότι αυτή θα επέφερε αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας. Αντιθέτως, επιβεβαιώνει τη θέση της κυβέρνησης ότι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, πέραν από μοχλό κοινωνικής δικαιοσύνης, συνιστά και αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο θα ενισχύσει την αύξηση της απασχόλησης».

 

Υπενθυμίζεται ότι από τον Φεβρουάριο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η αύξηση του κατώτατου μισθού.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.