ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΣΕΕ: Επανενεργοποίηση διαδικασιών για τη διεξαγωγή του συνεδρίου

16:50 - 20 Μαρ 2019 | Εργασιακά
ΓΣΕΕ: Επανενεργοποίηση διαδικασιών για τη διεξαγωγή του συνεδρίου
Την επανενεργοποίηση των διαδικασιών για τη διεξαγωγή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ αποφάσισε η Ολομέλεια της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, η οποία σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις «απαράδεκτες ενέργειες» των μελών του ΠΑΜΕ, κατά τη σημερινή επεισοδιακή συνεδρίαση στο κτήριό της στην Πατησίων.

«Παρά τους τραμπουκισμούς, τις επιθέσεις κατά εκλεγμένων μελών της ΓΣΕΕ, τις ύβρεις και την προσπάθεια παρεμπόδισης της σημερινής συνεδρίασης της διοίκησης της Ολομέλειας της Συνομοσπονδίας, η Ολομέλεια έλαβε απόφαση για επανενεργοποίηση των διαδικασιών για την διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, στις 4 Απριλίου 2019» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ κατηγορεί τα στελέχη του ΠΑΜΕ πως «όχι μόνο δεν θέλουν καμία δημοκρατική διαδικασία, αλλά ‘αγωνίζονται’ για διορισμένη διοίκηση στη ΓΣΕΕ».

«Η Ολομέλεια της Συνομοσπονδίας παρά τις απαράδεκτες ενέργειές τους, μετά και την εξουσιοδότηση της μεγάλης πλειοψηφίας των συνέδρων, έλαβε τη σημερινή απόφαση σεβόμενη το νόμο και το καταστατικό, πάνω από όλα όμως σεβόμενη μία δημοκρατική διαδικασία, το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι «οι απειλές για τη μη πραγματοποίηση του Συνεδρίου βαραίνουν εκείνους που την εκτοξεύουν».

«Στη δημοκρατία, κάτι που ξεχνά το ΠΑΜΕ, τις αποφάσεις τις λαμβάνει η πλειοψηφία» καταλήγει η ανακοίνωση της Ολομέλειας.

Μιλώντας νωρίτερα στο αμφιθέατρο της Συνομοσπονδίας ο πρόεδρός της Γ. Παναγόπουλος, ανέφερε πως «γίναμε όλοι μάρτυρες πρωτόγνωρων και βίαιων επεισοδίων που προκάλεσαν στην Καλαμάτα μέλη του ΠΑΜΕ και της ΔΑΣ, που στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν είχαν καν την ιδιότητα του συνέδρου της ΓΣΕΕ». Ενδεικτικά, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκανε λόγο για «βίαιη είσοδο περίπου 1.000 μελών του ΠΑΜΕ-ΔΑΣ την Πέμπτη 14 Μαρτίου στο Μέγαρο Χορού στην Καλαμάτα και στην κατάληψη του συνεδριακού χώρου την Παρασκευή από 500 και πλέον άτομα τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με το συνέδριο».

Μεταξύ άλλων, κατήγγειλε καθημερινές απειλές που εκτοξεύονταν από τον χώρο του ΠΑΜΕ-ΔΑΣ, «οι οποίες μηδένισαν κάθε δυνατότητα ομαλής διεξαγωγής του 37ου συνεδρίου».

«Μετά απ’ όσα έγιναν στα θέρετρα της Καλαμάτας, η συνδικαλιστική μαφία που βρίσκεται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ κάλεσε σήμερα σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή του γνωστού εργοδότη-συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλου που τις μισές μέρες θυσιάζεται τάχα και δηλώνει παραίτηση και τις υπόλοιπες επανακάμπτει» αναφέρει το ΠΑΜΕ.

Καταγγέλλει παράλληλα πως «δεν είχαν στόχο ούτε σήμερα να κάνουν Διοικητικό Συμβούλιο», πως «δεν έγινε συνεδρίαση και δεν έδωσαν το λόγο σε κανένα μέλος της Διοίκησης».

«Διάβασαν ένα παλιόχαρτο, έκαναν ένα στημένο ανακοινωθέν για τα ΜΜΕ, χωρίς να ληφθεί καμία απόφαση» σημειώνει προσθέτοντας ότι «η συνδικαλιστική μαφία αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία νομιμοποίηση ως όργανο, ώστε να διαχειρίζεται τις τύχες των εργαζομένων, να παίρνει αποφάσεις».

ΠΑΜΕ: Η συνδικαλιστική μαφία δεν έχει νομιμοποίηση να παίρνει αποφάσεις

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ εξαπέλυσε πυρά κατά της «συνδικαλιστικής μαφίας που βρίσκεται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ».

«Μετά απ’ όσα έγιναν στα θέρετρα της Καλαμάτας, η συνδικαλιστική μαφία που βρίσκεται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ κάλεσε σήμερα σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή του γνωστού εργοδότη-συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλου που τις μισές μέρες θυσιάζεται τάχα και δηλώνει παραίτηση και τις υπόλοιπες επανακάμπτει» ανέφερε το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

Κατήγγειλε παράλληλα πως «δεν είχαν στόχο ούτε σήμερα να κάνουν Διοικητικό Συμβούλιο», πως «δεν έγινε συνεδρίαση και δεν έδωσαν το λόγο σε κανένα μέλος της Διοίκησης».

«Διάβασαν ένα παλιόχαρτο, έκαναν ένα στημένο ανακοινωθέν για τα ΜΜΕ, χωρίς να ληφθεί καμία απόφαση» σημείωσε προσθέτοντας ότι «η συνδικαλιστική μαφία αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία νομιμοποίηση ως όργανο, ώστε να διαχειρίζεται τις τύχες των εργαζομένων, να παίρνει αποφάσεις».

Τούς κάλεσε τέλος «να παραδώσουν εδώ και τώρα τα κλειδιά και το κτήριο» και πρόσθεσε ότι «συνέδριο θα γίνει και θα είναι εργατικό χωρίς εργοδότες, μπράβους και νόθους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.