ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ. Εργασίας: Ανακουφίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους οι 120 δόσεις

18:30 - 28 Μαϊ 2019 | Εργασιακά
Υπ. Εργασίας: Ανακουφίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους οι 120 δόσεις
Στον τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, απαντά το υπουργείο Εργασίας, για τις δηλώσεις του περί απόρριψης των πολιτών της «παραχολογίας της κυβέρνησης».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις ανακουφίζει εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, οι οποίοι μέχρι και τις αρχές του 2015 είχαν σωρεύσει χρέη ύψους 30 δισ. ευρώ.

Η ελάφρυνση των πολιτών από τη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι αναμφίβολη. Αυτό που είναι προκλητικό, και δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, είναι η θέση της ΝΔ να χαρακτηρίζει κάθε κοινωνικό μέτρο ως αντιαναπτυξιακό και υπονομευτικό για την οικονομία. Το ίδιο έκανε και ο αρμόδιος τομεάρχης της σήμερα, μιλώντας για τις 120 δόσεις. Αντί να κάνουν υποδείξεις στους ασφαλισμένους, ας κοιτάξουν γιατί τους οδήγησαν σε χρέη ύψους 30 δισ. ευρώ.

Η ρύθμιση των 120 δόσεων αποτελεί ένα ολοκληρωμένο βήμα, σε μια συνολική στρατηγική αναδιάρθρωσης και στήριξης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Μια στρατηγική που απέδωσε το οριστικό τέλος των ελλειμμάτων για την κοινωνική ασφάλιση, τη μείωση των εισφορών για τη συντριπτική πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών, την προστασία και την ενίσχυση των συνταξιούχων. Με τη ρύθμιση των 120 δόσεων οι ασφαλισμένοι μπορούν να κλείσουν οριστικά τις πληγές του παρελθόντος.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.