ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο ΕΤΕΑΕΠ οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας

12:50 - 07 Ιουν 2019 | Εργασιακά
Στο ΕΤΕΑΕΠ οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας, ΕΤΕ-0,35% προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν επικουρική σύνταξη και να λυθεί το πρόβλημα που υπήρχε με το ταμείο τους (το ΛΕΠΕΤΕ).

Υπολογίζεται πως πρόκειται για 17.5000 συνταξιούχους, που θα λάβουν επικουρική σύνταξη από το ΕΤΕΑΕΠ. Η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο ψηφίζεται το μεσημέρι (και στο οποίο περιλαμβάνεται και η διάταξη για την κατάργηση της μείωσης του αφρολόγητου).

Το ΕΤΕΑΕΠ αναλαμβάνει αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2019 και για όσο χρονικό διάστημα εκκρεμεί η δικαστική διαμάχη την διαχείριση και καταβολή των επικουρικών συντάξεων των συνταξιούχων της ΕΤΕ. Προβλέπεται συντελεστής αναπλήρωσης για τον υπολογισμό των παροχών, ενώ για το 2018 η τράπεζα αναλαμβάνει την καταβολή των αντίστοιχων ποσών σε πέντε δόσεις. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την τροπολογία εδώ:

Εν τω μεταξύ δύο διαφορετικές κατηγορίες συνταξιούχων ή υποψήφιων συνταξιούχων που έχουν αρρύθμιστες ασφαλιστικές εισφορές στα Ταμεία και για τον λόγο αυτό έως τώρα δεν λαμβάνουν σύνταξη μπορούν στο εξής να κάνουν χρήση των νέων διατάξεων του νόμου για τις 120 δόσεις και να αρχίσουν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους με μηνιαία παρακράτηση που κυμαίνεται, ανάλογα με την περίπτωση του συνταξιούχου, από 60 σε έως και 120 δόσεις.

Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται όσοι είχαν επιλέξει την «πάγια ρύθμιση», με την οποία το ποσό του χρέους τους συμψηφιζόταν ή παρακρατούνταν από το ποσό της σύνταξής τους σε ίσες μηνιαίες δόσεις που δεν ήταν δυνατόν να υπερβαίνουν τις σαράντα. Στη δεύτερη κατηγορία υποψήφιων συνταξιούχων εντάσσονται οι περίπου 80.000 πολίτες οι οποίοι επειδή δεν είχαν ρυθμίσει τα χρέη τους δεν μπορούσαν να πάρουν σύνταξη ακόμη κι αν είχαν συμπληρώσει και τα απαραίτητα όρια ηλικίας και τον αριθμό ενσήμων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.