ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΣΕΕ: Καμιά ταύτιση θέσεων με τον ΣΕΒ

15:40 - 15 Ιουλ 2019 | Εργασιακά
ΓΣΕΕ: Καμιά ταύτιση θέσεων με τον ΣΕΒ
Ανακοίνωση για τη θέση της έναντι της προσφυγής του ΣΕΒ στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα των τριετιών εξέδωσε η ΓΣΕΕ σχολιάζοντας και σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή».

«Τα συνδικάτα εξακολουθούν να μην στοιχίζονται και να μην υπακούν σε κομματικά, κυβερνητικά και εργοδοτικά κελεύσματα, γεγονός που κατανοούμε ότι δεν αρέσει και δημιουργεί πρόβλημα σε πολλούς» αναφέρει η συνομοσπονδία και απορρίπτει τα σχόλια περί ταύτισης των θέσεών της με εκείνων του ΣΕΒ.

«Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνον δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων, αλλά από την πρώτη στιγμή είχαμε βρεθεί απέναντι ζητώντας επιτακτικά την κατάργηση της μνημονιακής διάταξης, για την οποία, όσο παράδοξο και αν ακούγεται, η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μας απαντούσε ότι απευθυνόμαστε σε ‘λάθος αποδέκτη’», σχολιάζει η ΓΣΕΕ.

«Η ΓΣΕΕ είναι υπόλογη μόνο στους εργαζόμενους, δεν είχε και δεν έχει την ανάγκη να αποδείξει τίποτα σε κανένα κομματικό φερέφωνο. Όπως προσέφυγε το 2012 στο Συμβούλιο Επικρατείας εναντίον όλων των αντεργατικών διατάξεων που επιβλήθηκαν, ανάμεσα στις οποίες και αυτές για την εργατική προϋπηρεσία, η Συνομοσπονδία θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα αγωνιστική και νομική, προκειμένου να αποκατασταθεί ο θεσμός των  τριετιών, που αποτελεί θεμελιώδη κατάκτησή της υπέρ των εργαζομένων» καταλήγει. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.