ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΣΕΕ για Thomas Cook: Απαιτούνται μέτρα προστασίας των θιγόμενων εργαζομένων

13:14 - 27 Σεπ 2019 | Εργασιακά
ΓΣΕΕ για Thomas Cook: Απαιτούνται μέτρα προστασίας των θιγόμενων εργαζομένων
Τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας των θιγόμενων εργαζομένων από την από την πτώχευση της Thomas Cook ζητεί η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Τουρισμού.

Η Συνομοσπονδία, ζητεί μεταξύ άλλων, τη λεπτομερή καταγραφή των επιχειρήσεων που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με τον βρετανικό τουριστικό κολοσσό.

Στην επιστολή τονίζεται «η αναγκαιότητα στοχευμένων μέτρων προστασίας των αναγκών διαβίωσης των θιγόμενων εργαζομένων, των ασφαλιστικών αξιώσεών τους, καθώς και της εξασφάλισης της επιδότησης ανεργίας, υπό το πρίσμα μάλιστα για ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων, βίαιης διακοπής της εποχικής τους απασχόλησης».

Όπως επισημαίνει η ΓΣΕΕ σε σχετική ανακοίνωσή της, «η πτώχευση της Thomas Cook, με ολοένα αυξανόμενο αντίκτυπο οφείλει να απασχολήσει και τη χώρα μας ως προς την ισόρροπη άμβλυνση των συνεπειών της, όχι μόνο σε επίπεδο ιδιόκτητων ή συνδεδεμένων τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστών, αλλά και στο επίπεδο της προστασίας των θιγόμενων εργαζομένων».

Για τους λόγους αυτούς - όπως τονίζει - «η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού- Τουρισμού, αρμόδιας κλαδικής οργάνωσης μέλους της και απαιτεί από την Κυβέρνηση ουσιαστικές και άμεσες λύσεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.