ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηταράκης: Απαράδεκτη η περικοπή του 60% της σύνταξης των εργαζόμενων-συνταξιούχων

20:46 - 25 Νοε 2019 | Εργασιακά
Μηταράκης: Απαράδεκτη η περικοπή του 60% της σύνταξης των εργαζόμενων-συνταξιούχων
Τα ασφαλιστικά θέματα που αφορούν στους διδάσκοντες σε ναυτιλιακές σχολές και ναυπηγεία, τέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότη Μηταράκη με τον Πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργο Δ. Πατέρα και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Onex, Πάνο Ξενόκωστα.

Και οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη επανεξέτασης του άρθρου 20 του ν.4387/2016, που αποτελεί τόσο αντικίνητρο για τους συνταξιούχους που θέλουν να συνεχίσουν να βρίσκονται στην αγορά εργασίας, όσο και ένα κατάφωρο παράδειγμα ηλικιακού ρατσισμού. Ο κ. Μηταράκης, υπογράμμισε πως το εν λόγω ζήτημα, θα πρέπει να διευθετηθεί το συντομότερο δυνατό, στο πλαίσιο του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που αναμένεται προς διαβούλευση το προσεχές διάστημα.

Με το πέρας της συνάντησης, ο υφυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά πως είναι απαράδεκτο για μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα, η οποία επιδιώκει την ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία, να τιμωρεί τους εργαζόμενους συνταξιούχους με την περικοπή του 60% της σύνταξής τους. «Σύντομα αυτό θα αλλάξει με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας», πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.