ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηταράκης: Η κυβέρνηση θα πληρώσει όλα τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

10:22 - 10 Δεκ 2019 | Εργασιακά
Μηταράκης: Η κυβέρνηση θα πληρώσει όλα τα αναδρομικά στους συνταξιούχους
Ως δεδομένη χαρακτήρισε την πρόθεση της κυβέρνησης να καταβάλει όλα τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στην προσφυγή της κυβέρνησης στο ΣτΕ ώστε να γίνει μια πιλοτική δίκη για τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων και να δοθεί μια απάντηση. Η δίκη σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου.

Ποσοστά αναπλήρωσης

Αναφερόμενος στα ποσοστά αναπλήρωσης, ο κ. Μηταράκης παραδέχτηκε ότι είναι σε χαμηλά επίπεδα και προανήγγειλε την διεξαγωγή μιας μελέτης επιπτώσεων  για το επίπεδο διαβίωσης στο υπάρχον σύστημα.

«Το ΣτΕ έδωσε μια αίσθηση κατεύθυνσης για το που πρέπει να πάνε τα ποσοστά αναπλήρωσης, ωστόσο την πρόθεσή μας για τα αναδρομικά θα την επιβεβαιώσουμε με την αναλογιστική μελέτη» τόνισε ο κ. Μηταράκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων, καθώς όπως είπε «είμαστε στο χαμηλότερο επίπεδο και μόνο προς τα πάνω θα πάμε».

Ασφαλιστικές εισφορές

Μιλώντας για τις ασφαλιστικές εισφορές ο κ. Μηταράκης είπε ότι μπαίνουμε στην λογική της μείωσης τους, καθώς όπως ανέφερε «οι ελληνικές επιχειρήσεις πληρώνουν πολλά, αλλά ο Έλληνας εργαζόμενος παίρνει λίγα».

Ο υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μόνιμος μηχανισμός στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, μια παροχή που, όπως είπε, θα είναι μόνιμη, ενώ ανέφερε ότι όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα υπάρξουν και αυξήσεις στις συντάξεις.

Κοινωνικό μέρισμα

Τέλος, αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι είναι μειωμένο, γιατί δόθηκε το προεκλογικό μέρισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό τώρα είναι μειωμένο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.