ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γενναίες αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις προανήγγειλε ο Γ. Βρούτσης

12:16 - 15 Δεκ 2019 | Εργασιακά
Γενναίες αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις προανήγγειλε ο Γ. Βρούτσης
Μηνιαίες αυξήσεις έως και 196,10 ευρώ φέρνει στις επικουρικές συντάξεις το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπως αποκαλύπτει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ενώ προαναγγέλει πως η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι 99,57 ευρώ και αφορά εκατοντάδες χιλιάδες επικουρικούς συνταξιούχους.

Όπως αναφέρει ο υπουργός Εργασίας σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», μέχρι τέλος Ιανουαρίου το Ασφαλιστικό θα έχει ψηφιστεί ενώ η επιστροφή των αναδρομικών, που οφείλονται σε κύριες και επικουρικές συντάξεις για την περίοδο 2019 και εφεξής θα γίνει ταυτόχρονα και ενιαία σχεδόν αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου, αφού προηγηθούν οι απαραίτητοι επανυπολογισμοί των συντάξεων.

Οι δύο βασικοί πυλώνες του νέου Ασφαλιστικού θα είναι η αναδιανεμητικότητα και η ανταποδοτικότητα. Ο δημόσιος, κοινωνικός και καθολικός χαρακτήρας του συστήματος διατηρείται και ενισχύεται, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, το νέο Ασφαλιστικό θα είναι απλό και κατανοητό από όλους, αποσυνδέεται από τα χρόνια ασφάλισης και τις γνωστές κλάσεις του παρελθόντος, αποσυνδέεται από το εισόδημα και έτσι παύει να είναι φορολογικό.

Τέλος, όπως σημειώνει ο υπουργός Εργασίας, αποσυνδέεται από την  αύξηση του κατώτατου μισθού, οι ασφαλιστικές εισφορές εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα και παρέχεται ευελιξία στην επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας στην αρχή κάθε έτους, ενώ προβλέπεται ειδικό προστατευτικό πλαίσιο για τον πρωτογενή τομέα (αγρότες, αλιείς, κτηνοτρόφοι).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.