ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαμαρτυρία εργαζομένων για «τριτοκοσμικές συνθήκες» στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»

13:05 - 14 Ιαν 2020 | Εργασιακά
Διαμαρτυρία εργαζομένων για «τριτοκοσμικές συνθήκες» στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα» οργανώνει στις 9 το πρωί της Τετάρτης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το συγκεκριμένο νοσοκομείο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του «από την αλλοπρόσαλλη διοίκηση που ασκεί η διοικήτρια και τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στα κτήρια και τις υποδομές του».

Παράλληλα, το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει τη διοικήτρια ότι παραμένει στη θέσης της παρ’ ότι έχει καταδικασθεί για κακοδιαχείριση. Καταγγέλλει δε παράνομες καθαιρέσεις και μετακινήσεις προϊσταμένων, εγκατάλειψη του Νοσοκομείου που παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα.

«Θάλαμοι νοσηλείας σε κακή κατάσταση, κρεβάτια χαλασμένα, πλυντήρια-λεβητοστάσιο-μαγειρεία που στεγάζονται σε ετοιμόρροπους χώρους, έλλειψη εξόδων κινδύνου, καμία πυρασφάλεια, καθόλου φύλαξη. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Στηρίζουμε και καλύπτουμε την κινητοποίηση των εργαζόμενων. Το υπουργείο Υγείας θα πρέπει άμεσα να επιληφθεί του ζητήματος» αναφέρει επιπλέον η ΠΟΕΔΗΝ.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:18 - 14 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.