ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατατέθηκε τροπολογία για το ΛΕΠΕΤΕ-Τι προβλέπει για την Εθνική Τράπεζα

13:41 - 19 Μαρ 2020 | Εργασιακά
Κατατέθηκε τροπολογία για το ΛΕΠΕΤΕ-Τι προβλέπει για την Εθνική Τράπεζα
Στη Βουλή κατατέθηκε το πρωί της Πέμπτης τροπολογία, που ρυθμίζει την εκκρεμότητα του Ειδικού Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας (ΛΕΠΕΤΕ). Η τροπολογία κατατέθηκε από τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας.

Ειδικότερα, με τις προτεινόμενες διατάξεις, εξασφαλίζεται η καταβολή επικουρικής σύνταξης στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ και του Ειδικού Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας-Πρώην Προσωπικού Εθνικής Ακινήτων ΑΕ (ΕΛΕΠΕΤΕ-Π.Π.ΕΘΝΑΚ), από τον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης e- Ε.Φ.Κ.Α. Με τον τρόπο αυτό, οι δικαιούχοι σύνταξης των ανωτέρω Λογαριασμών εντάσσονται στον κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ.

Παράλληλα, προβλέπεται η καταβολή επιπρόσθετης εισφοράς από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος προς τον κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ, βάσει μελέτης της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής προκειμένου να καλυφθεί εν μέρει η επιβάρυνση που προκαλείται στο τελευταίο από την ένταξη σε αυτό των ως άνω ασφαλισμένων.

Η έκτακτη εισφορά ανέρχεται στο 12% επί των μικτών αποδοχών των απασχολούμενων στην Εθνική. Με τον τρόπο αυτό, αναφέρει η τροπολογία, ρυθμίζεται το ζήτημα που έχει προκύψει για τους δικαιούχους των ανωτέρω Λογαριασμών, από την οικονομική δυσπραγία των Λογαριασμών αυτών να καταβάλλουν τις συντάξεις.

Επίσης, προβλέπεται ότι η σύνταξη υπόκειται σε εισφορές υγείας υπέρ Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ), σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα Κανονισμό Ασφάλισης και Παροχών αυτού, για τους συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ και υπέρ Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), για τους συνταξιούχους του ΕΛΕΠΕΤΕ- Π.Π. ΕΘΝΑΚ, πλην όσων έχουν ενταχθεί στο ΤΥΠΕΤ, σε κρατήσεις υπέρ Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, καθώς και σε κάθε άλλη νόμιμη κράτηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.