ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποχρεωτικά Μεγάλη Τετάρτη το δώρο Πάσχα στις εκτός λίστας επιχειρήσεις

14:08 - 21 Μαρ 2020 | Εργασιακά
Υποχρεωτικά Μεγάλη Τετάρτη το δώρο Πάσχα στις εκτός λίστας επιχειρήσεις
Η λίστα με τις επιχειρήσεις που μπαίνουν σε καθεστώς στήριξης θα διευρυνθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο, όσες μείνουν εκτός θα πρέπει να καταβάλλουν κανονικά εντός της Μεγάλης Εβδομάδας το δώρο Πάσχα.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταίκούρας δεσμεύθηκε πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα προστεθούν νέες κατηγορίες επαγγελματιών (ΚΑΔ) οι οποίοι πλήττονται λόγω κορονοϊού. Το υπουργείο Οικονομικών θα περιλάβει, μεταξύ άλλων, δραστηριότητες συναφείς με αεροπορικές μεταφορές, τα πάρκινγκ και πλυντήρια αυτοκινήτων, τους υπαίθριους πάγκους αγορών, φωτορεπόρτερ κλπ. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης από τη μεριά του ξεκαθάρισε ότι η αναβολή πληρωμής για το Δώρο Πάσχα δεν θα ισχύσει καθολικά και οριζόντια, κάτι που δεν είχε γίνει σαφές με την ανακοίνωση των μέτρων. Ο κ. Βρούτσης τόνισε λοιπόν στον ΣΚΑΪ ότι όσοι δεν πλήττονται ή δεν έχουν κλείσει δια νόμου και δεν έχουν ενταχθεί στους ΚΑΔ που δημοσιεύθηκαν, είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν εγκαίρως το δώρο Πάσχα, έως τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου.

Ο υπουργός Εργασίας κάλεσε βέβαια και τους εργοδότες επιχειρήσεων που είναι στη λίστα, εφόσον μπορούν, να πληρώσουν στην ώρα του το δώρο Πάσχα. 

Για το ίδιο θέμα, ο κ. Σταϊκούρας είπε στο Open ότι «υπάρχει η δυνατότητα στους κλάδους που πλήττονται να δώσουν οι επιχειρηματίες όλο το δώρο Πάσχα μεταγενέστερα. Το πότε θα το δώσουν είναι δικό τους θέμα, απλά ορίζεται ως όριο έως το καλοκαίρι και επίσης υπάρχει η δυνατότητα όσοι μπορούν να το δώσουν σήμερα».

Για το έκτακτο «Δώρο Πάσχα» που θα λάβουν για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται στην Υγεία (νοσοκομεία, ΕΚΑΒ) και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο κύριος Σταϊκούρας τόνισε ότι δοθεί αρχές Απριλίου σε 108.000 εργαζόμενους. Θα υπολογιστεί βάσει του μισθού όπως προβλέπεται.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία τροποποίηση στις 14:55 - 21 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.