ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα όρια οι εργαζόμενοι στα σουπερμάρκετ- Εν αναμονή νέων προσλήψεων

10:10 - 24 Μαρ 2020 | Εργασιακά
Στα όρια οι εργαζόμενοι στα σουπερμάρκετ- Εν αναμονή νέων προσλήψεων
Σε «ήρωες» αναδεικνύονται αυτές τις ημέρες οι εργαζόμενοι στα σουπερμάρκετ και στα καταστήματα τροφίμων καθώς με αυταπάρνηση και με αίσθηση καθήκοντος προσπαθούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους και να «κρατήσουν» την ροή αγαθών σε κανονικά επίπεδα προς τα νοικοκυριά.

Κι όλα αυτά με πολλές ώρες εργασίας καθώς κλήθηκαν να καλύψουν αυξημένες ανάγκες μέχρι να ενεργοποιηθούν διαδικασίες για προσλήψεις. Τις πρώτες μέρες πάντως οι ανάγκες καλύφθηκαν με υπερωριακή απασχόληση και διευθετήσεις ωραρίου. Παράλληλα, δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που κλήθηκαν να διαχειριστούν φόρτο δουλειάς αλλά και πίεση του κόσμου καθώς πολλοί είχαν, ειδικά συνταξιούχοι, ως μοναδική διέξοδο αυτές τις ημέρες την επίσκεψη στα μαγαζιά τροφίμων.

Πάντως, αυτές τις ημέρες οι διοικήσεις των αλυσίδων έχουν εξαγγείλει προσλήψεις ώστε να «αραιώσουν» βάρδιες και να καλύψουν κενά από τις άδειες ειδικού σκοπού. Βέβαια αναμένεται να «καλμάρει» και η κίνηση καθώς ο κόσμος έχει αποθεματοποιήσει αγαθά. Πάντως και το νέο προσωπικό, όπως αναφέρεται στο Reporter.gr, για να «ρολάρει» θα απαιτηθεί χρόνος.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες η αλυσίδα Σκλαβενίτης προγραμματίζει προσλήψεις  1.000 ατόμων ενώ έχει ενισχύσει τις τελευταίες ημέρες το ανθρώπινο δυναμικό της με 600 άτομα. Παράλληλα, ξεκίνησε συνεργασία με την e-food, στην περιοχή του Περιστερίου, για να εξυπηρετήσει τους καταναλωτές με άμεσες παραδόσεις των παραγγελιών. Σημειώνεται ότι η Σκλαβενίτης έχει εξαγοράσει την Caremarket.gr με στόχο να αναπτύξει τα κανάλια που δεν έχουν σχέση με φυσικά σημεία πώλησης. Επίσης, επιδιώκει να στηρίξει και τις διανομές από επιλογές που γίνονται μέσα στα καταστήματα ώστε να αποφευχθούν οι ουρές στα ταμεία.

Αλλά και άλλες αλυσίδες, όπως η My Market, η Μασούτης, η Lidl προχωρούν σε κινήσεις στήριξης του προσωπικού που αναμένεται να πάρει «ανάσα» από το κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.