ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βήμα-βήμα η διαδικασία για το επίδομα των 800 ευρώ

11:35 - 01 Απρ 2020 | Εργασιακά
Βήμα-βήμα η διαδικασία για το επίδομα των 800 ευρώ
Σε λειτουργία έχει τεθεί η ειδική πλατφόρμα στην οποία πρέπει να μπουν οι εργαζόμενοι που δικαιούνται αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ (για 45 ημέρες), όπως και μείωση 40% του μισθώματος της α' κατοικίας τους.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr έχει ανοίξει και οι εργαζόμενοι, αφού έχουν δηλωθεί από τον εργοδότη τους, μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους. Να σημειωθεί, όμως, πως η υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης πραγματοποιείται εντός του χρονικού διαστήματος από 1/4/2020 μέχρι και 10/4/2020 και με βάση το λήγοντα αριθμό των ΑΦΜ των εργαζομένων. Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς του taxisnet.

Δηλαδή οι αιτήσεις καταχωρούνται ως εξής:

-Την 1/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 1
-Την 2/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 2
-Την 3/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 3
-Την 4/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 4
-Την 5/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 5
-Την 6/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 6
-Την 7/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 7
-Την 8/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 8
-Την 9/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 9
-Την 10/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 0

Δεν είναι δυνατή η είσοδος στην εφαρμογή, όταν το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του χρήστη δεν αντιστοιχεί με την ημερομηνία εισόδου σύμφωνα με το ανωτέρω χρονοδιάγραμμα.

Συνεπώς, οι δικαιούχοι καλούνται να τηρήσουν τους κανόνες και να μη βιάζονται, τηρώντας το χρονοδιάγραμμα. Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης και φυσικά σε περίπτωση που χρειαστεί, θα υπάρξει και παράταση της διαδικασίας, ώστε όλοι οι δικαιούχοι να συμπληρώσουν την αίτηση και να λάβουν το επίδομα.

Η διαδικασία

Αφού μπείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr πρέπει να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxisne.

Στη συνέχεια με την την επιλογή «Εξουσιοδότηση» επιβεβαιώστε την συγκατάθεσή σας ώστε η εφαρμογή του Ειδικού Μηχανισμού εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων με εξαρτημένη εργασία [https://supportemployees.yeka.gr ] να αποκτήσει πρόσβαση στα βασικά στοιχεία (ΑΦΜ, Όνομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο, Έτος Γέννησης) που παρέχονται από το φορολογικό μητρώο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

Παρέχονται συνοπτικές πληροφορίες για την υποβολή της Δήλωσης και με κλικ στο κουμπί [Υπεύθυνη Δήλωση] μεταβαίνετε στο κύριο μενού.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ:

Τα πεδία ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ συμπληρώνονται αυτόματα και προκύπτουν από διασύνδεση με το μητρώο επιχειρήσεων εργαζόμενων (Τρέχουσα Κατάσταση) του ΠΣ Εργάνη και το μητρώο φυσικών προσώπων της Α.Α.Δ.Ε..

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Τα πεδία ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ συμπληρώνονται υποχρεωτικά και παρέχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης των ενδιαφερομένων με γραπτά μηνύματα (sms) και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (E-mail).

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Για να υποβληθεί η Δήλωση Εργαζόμενου πρέπει απαραίτητα, να έχει προηγηθεί, η Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων του εργοδότη, η οποία πρέπει να συμπεριλαμβάνει τον εργαζόμενο που θέλει να υποβάλλει τη Δήλωση. Τότε τα στοιχεία του εργοδότη (ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ, ΑΦΜ και ΑΜΕ) συμπληρώνονται αυτόματα από τα στοιχεία της Δήλωσης Αναστολής Συμβάσεων του εργοδότη. Στις περιπτώσεις που περισσότεροι εργοδότες έχουν κάνει Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων για τον υποβάλλοντα εργαζόμενο, τότε Υπεύθυνη Δήλωση Οδηγίες Πρόσβασης των εργαζομένων στον Ειδικό Μηχανισμό Στήριξης Έκδοση 1-31.03.2020 https://supportemployees.yeka.gr , σελίδα 5 από τη λίστα «Επιλογή Υπεύθυνης Δήλωσης» ο εργαζόμενος επιλέγει τον εργοδότη που επιθυμεί να συμπεριλάβει στη δήλωση.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΔΗΛΩΣΗΣ

Τα πεδία: α) ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤ. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΤΟ ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, β) Η σύμβαση εργασίας μου με την ανωτέρω επιχείρηση έχει ανασταλεί [. . .] και γ) Η σύμβαση εργασίας μου με την ανωτέρω επιχείρηση λυθεί από 1/3/2020 έως και 20/3/2020 [ . . .] με [. . .] την [. . .], συμπληρώνονται αυτόματα σύμφωνα από τα στοιχεία της Δήλωσης Αναστολής Συμβάσεων του εργοδότη στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Τα πεδία που αναφέρονται σε μίσθωση πρώτης κατοικίας, α) ΜΙΣΘΩΝΩ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ β) ΑΦΜ ΕΚΜΙΣΘΩΤΗ γ) ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΜΙΣΘΩΤΗ και δ) Δ/ΝΣΗ ΜΙΣΘΙΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ μπορούν να συμπληρωθούν μόνο όταν το πεδίο «Η σύμβαση εργασίας μου με την ανωτέρω επιχείρηση έχει ανασταλεί» έχει την τιμή «λόγω προσωρινής αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης με εντολή δημόσιας αρχής». Στα πεδία ΤΡΑΠΕΖΑ και ΙΒΑΝ ο εργαζόμενος δηλώνει τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο επιθυμεί να κατατεθεί το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Με κλικ στο πεδίο [Υποβολή] πραγματοποιείται έλεγχος των στοιχείων του εντύπου και εφόσον δεν εντοπισθούν σφάλματα, αυτό οριστικοποιείται με την απόδοση αριθμού πρωτοκόλλου και την αποτύπωση της ημερομηνίας και ώρας της υποβολής.

*Στο συνημμένο αρχείο ολόκληρο το έντυπο με τις οδηγίες

Συνημμένα αρχεία:
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.