ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εργαζόμενοι στον Επισιτισμό-Τουρισμό: Επιδομα ανεργίας έως την ημέρα επαναπρόσληψης

14:37 - 04 Μαϊ 2020 | Εργασιακά
Εργαζόμενοι στον Επισιτισμό-Τουρισμό: Επιδομα ανεργίας έως την ημέρα επαναπρόσληψης
Άμεσα η κυβέρνηση να εντάξει το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού «χωρίς όρους και προϋποθέσεις» στις ρυθμίσεις που ισχύουν για τα επιδόματα σε ανέργους και μακροχρόνια ανέργους ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Επικαλείται την αναφορά του πρωθυπουργού στη Βουλή, στην πρόσφατη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, ότι «μέχρι να αρθεί και η τελευταία αρνητική επίπτωση της πανδημίας, το Κράτος θα συνεχίσει να χορηγεί την αποζημίωση ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους παραμένουν σε προσωρινή αναστολή της σύμβασής τους ή οι δραστηριότητες που απασχολούνται επαγγελματικά παραμένουν κλειστές για υγειονομικούς λόγους», και ειδικά τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «το ίδιο θα ισχύσει και για τα επιδόματα προς τους ανέργους και τους μακροχρόνια ανέργους».

Παρόλ' αυτά, σύμφωνα με την ΠΟΕΕΤ, «στην τελευταία ΠΝΠ δεν γίνεται καμία αναφορά από το υπουργείο Εργασίας στους συναδέλφους μας που εποχικά απασχολούνται στον κλάδο του επισιτιμού - τουρισμού. Αυτή τη φορά δεν αποκλείονται μόνο όσοι είχαν μείνει εκτός στα πρώτα μέτρα και είναι χιλιάδες, αλλά και όσοι καταφέραμε μέσα από πιέσεις να πάρουν τα 800 ευρώ. Θεωρώντας, το Κράτος, πως ξεμπέρδεψε με αυτούς και πως είναι καλυμμένοι μέχρι τέλος Ιουλίου που θα ξαναπληρωθούν, όσοι καταφέρουν να επαναπροσληφθούν. Έως εδώ!» δηλώνει η ομοσπονδία.

Ζητεί να σχεδιαστεί από κοινού η «επόμενη μέρα στον κλάδο, γιατί το λέμε κατηγορηματικά: Κανείς μας δεν θα δουλέψει για 400 ευρώ στον κλάδο».

Η ΠΟΕΕΤ αξιώνει σεβασμό και «εδώ και τώρα» λύση για τους εργαζόμενους, καθώς και παράταση του επιδόματος ανεργίας έως την ημέρα της επαναπρόσληψης.

«Η 1η Ιουνίου θα είναι η μέρα επιστροφής στην κανονικότητα, μόνο που η δική μας κανονικότητα διαφέρει! Κανονικότητα για εμάς είναι ο δρόμος του αγώνα» τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:39 - 04 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.