ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΕΕΤ: Να κηρυχθεί υποχρεωτική η κλαδική ΣΣΕ για Επισιτισμό-Τουρισμό

11:50 - 13 Μαϊ 2020 | Εργασιακά
Επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), με νέο αίτημά της για κήρυξη της κλαδικής Σύμβασης Εργασίας του προσωπικού των πάσης φύσεως τουριστικών κι επισιτιστικών καταστημάτων όλης της χώρας, ως γενικώς υποχρεωτική.

«Έχουμε απαντητικό mail από τις υπηρεσίες σας πως από τη δική μας πλευρά έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και πως πλέον είναι θέμα του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας και του υπουργού» επισημαίνει η ομοδπονδία, που ζητεί να κηρυχθεί «τώρα» η κλαδική ΣΣΕ υποχρεωτική, «καθώς τώρα που θα γίνει η επανεκκίνηση του κλάδου, πρέπει να είναι ρυθμισμένοι οι όροι αμοιβής και εργασίας, να μην υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων και να μην "κανιβαλιστούν" οι εργαζόμενοι με μισθούς των 400-500 ευρώ».

Η ΠΟΕΕΤ υπενθυμίζει στον υπουργό πως είναι η πρώτη κλαδική ΣΣΕ που υπογράφθηκε από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του και υπογραμμίζει πως «τη χαιρετίσατε τόσο εσείς από το βήμα της Βουλής, όσο και το υπουργείο με δελτίο τύπου! Αναρωτιόμαστε γιατί από τον Δεκέμβριο του 2019 που την υπογράψαμε δεν έχει γίνει κάτι! Συνεδρίασε το ΑΣΕ κι αν ναι ποια είναι η απόφαση; Αν δεν συνεδρίασε, για ποιο λόγο δεν έχει γίνει αυτό σχεδόν έξι μήνες μετά;

Τετρακόσιες χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού και της εστίασης ζητούν απαντήσεις. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να τις έχουμε» δηλώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό.

 
 
 
 
 
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.