ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναρτώνται τα «ραβασάκια» eΕΦΚΑ για μη μισθωτούς- Οι τρόποι εξόφλησης

07:05 - 03 Ιουν 2020 | Εργασιακά
Αναρτώνται τα «ραβασάκια» eΕΦΚΑ για μη μισθωτούς- Οι τρόποι εξόφλησης
Αναρτώνται σήμερα, Τετάρτη, τα ειδοποιητήρια πληρωμής των εισφορών Απριλίου για τους μη μισθωτούς, με καταληκτική ημερομηνία καταβολής την Τετάρτη 10 Ιουνίου. Τι προβλέπεται για την έκπτωση 25%.

Αναφορικά με την έκπτωση 25%, ο e-ΕΦΚΑ έχει προχωρήσει στην προσαρμογή του πληροφοριακού συστήματος καθώς προβλέπεται για όλους τους μη μισθωτούς για Απρίλιο και Μάιο.

Ειδικότερα, για τους αυτοτελώς απασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες εφόσον καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές περιόδου απασχόλησης μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου του έτους 2020, παρέχεται δυνατότητα καταβολής μειωμένων εισφορών κατά 25% επί του ποσού που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία επιλογής ή κατάταξης τους.

Στην περίπτωση αυτή ως συντάξιμες αποδοχές για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της κύριας σύνταξης ορίζεται το ποσό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς που έχει πράγματι καταβληθεί δια του συντελεστή 0,20.

Οδηγίες για τις επιλογές πληρωμής

-  Η πρώτη επιλογή αφορά στους ασφαλισμένους που επιθυμούν να διατηρήσουν το επίπεδο της ανταποδοτικής σύνταξης που έχουν σχεδιάσει, καθώς με τη δεύτερη επιλογή προσαρμόζονται αναλογικά οι συντάξιμες αποδοχές του Απριλίου 2020 (μείωση 25%).

-  Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή της μειωμένης εισφοράς είναι αφενός να εξοφληθεί το ειδοποιητήριο μέχρι τις 10 Ιουνίου και αφετέρου να έχουν εξοφληθεί οι εισφορές του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020 (ακόμη και αν πληρωθούν στις 10 Ιουνίου μαζί με την εισφορά του Απριλίου)

-  Η δυνατότητα πληρωμής σε τέσσερις (4) δόσεις χωρίς προσαυξήσεις αφορά μόνον όσους εντάσσονται στους πληττόμενους κλάδους, όπως αυτοί προσδιορίζονται από τους Κωδικούς Άσκησης Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που έχουν ανακοινωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή των εισφορών πραγματοποιείται με νέο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (RF). Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι οι ασφαλισμένοι που κάνουν χρήση πάγιας εντολής για την πληρωμή των ασφαλιστικών τους εισφορών να προχωρήσουν σε καταχώριση του νέου κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της τράπεζας με την οποία συνεργάζονται.

Η τελική προθεσμία πληρωμών είναι μέχρι 10 Ιουνίου 2020.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:53 - 02 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.