ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εργάνη: Εκπνέει η προθεσμία για την παράταση αναστολής συμβάσεων εργασίας

10:09 - 07 Ιουν 2020 | Εργασιακά
Εργάνη: Εκπνέει η προθεσμία για την παράταση αναστολής συμβάσεων εργασίας
Λήγει σήμερα, Κυριακή 7 Ιουνίου, η προθεσμία για ασφαλιστικές υποχρεώσεις επιχειρήσεων/εργοδοτών και εργαζομένων, οι οποίες πρέπει να δηλωθούν στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη».

Ειδικότερα, μέχρι σήμερα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί:

  • η υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων στο Π.Σ. Εργάνη από επιχειρήσεις-εργοδότες που επαναλειτουργούν με εντολή δημόσιας αρχής κατά το μήνα Μάιο 2020 και έχουν εργαζόμενους που η σύμβαση εργασίας τους συνεχίζει να τελεί σε αναστολή μέχρι την ημερομηνία της επαναλειτουργία τους (εντός του μηνός Μαΐου 2020).
  • η υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων στο Π.Σ. Εργάνη από εργαζομένους σε επιχειρήσεις-εργοδότες που επαναλειτουργούν με εντολή δημόσιας αρχής κατά το μήνα Μάιο 2020 και η σύμβαση εργασίας τους συνεχίζει να τελεί σε αναστολή μέχρι την ημερομηνία της επαναλειτουργία της επιχείρησης-εργοδότη τους, για τυχόν τροποποίηση στοιχείων του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ) ή των στοιχείων της μίσθωσης κύριας κατοικίας τους,
  • η υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων στο Π.Σ. Εργάνη από εργαζομένους σε πληττόμενες επιχειρήσεις-εργοδότες βάσει Κ.Α.Δ. των οποίων η σύμβαση εργασίας τους συνεχίζει να είναι σε ισχύ και παρατείνεται η αναστολή της για το μήνα Μάιο 2020, για τυχόν τροποποίηση στοιχείων του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ) ή των στοιχείων της μίσθωσης κύριας κατοικίας τους,
  • η υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων στο Π.Σ. Εργάνη από επιχειρήσεις-εργοδότες που πλήττονται βάσει Κ.Α.Δ. και έχουν εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση εργασίας τους συνεχίζει να είναι σε ισχύ και παρατείνεται η αναστολή της για το μήνα Μάιο 2020.

Οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις που ακολουθούν

Παράλληλα, έως τις 10 Ιουνίου θα πρέπει να γίνει η υποβολή στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ δεδομένων εντύπων Ειδικού Σκοπού Ε4-Συμπληρωματικός ωραρίου, Ε8 και Ε12, όπως και του εντύπου «Δήλωση εξ αποστάσεως εργασίας Έντυπο Ειδικού Σκοπού του άρθρου 4 παρ. 2 της Π.Ν.Π. 11.03.2020» για το μήνα Μάιο.

Επιπλέον, στις 15 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής Α.Π.Δ. Δημοσίου Τομέα, μισθολογικής περιόδου 1/2020 και Α.Π.Δ. των ασφαλιστικών εισφορών του τ. Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω., μισθολογικής περιόδου 02/2020.

Πραγματοποιείται ακόμη η υποβολή στην ΕΡΓΑΝΗ εντύπων 11.1 - Απολογιστικό Έντυπο Γνωστοποίησης Στοιχείων Λήψης Άδειας Ειδικού Σκοπού και Συσχετιζόμενης Κανονικής Άδειας, για τη χρήση άδειας ειδικού σκοπού από τους εργαζομένους, μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου.

Τέλος, μέχρι τις 30 Ιουνίου πραγματοποιείται η υποβολή αίτησης στο ΠΣ Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων για την επιδότηση τόκων υφιστάμενων δανείων ΜμΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:11 - 07 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.