ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αγνοούνται» τα 534 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις

07:55 - 11 Ιουν 2020 | Εργασιακά
«Αγνοούνται» τα 534 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις
Οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον μήνα Μάιο ολοκληρώνονται και παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με τους ελεύθερους επιχειρηματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις.

Αρχικά, κυβερνητικά στελέχη είχαν αφήσει να εννοηθεί πως την αποζημίωση ειδικού σκοπού θα λάμβαναν και το μήνα Μάιο όλοι όσοι έλαβαν τα 800 ευρώ στην πρώτη φάση του lockdown.

Άλλωστε ακόμα και όσοι εργάστηκαν δούλεψαν μέσα στον Μάιο, έλαβαν αποζημίωση 17,5 ευρώ για κάθε μέρα που η επιχείρηση στην οποία εργάζονται έμεινε κλειστή ή ίδιοι βρίσκονταν σε αναστολή.

Με βάση τα παραπάνω, ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις με έως και 20 εργαζόμενους εκτιμούσαν πως εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο και πως δικαιούνται και αυτοί το επίδομα των 534 ευρώ που δίνεται για τον Μάιο.

Αυτό προέκυπτε και από δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, αλλά και από το εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που περιέγραφε τις 41 παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Παρόλα αυτά όσες σχετικές αποφάσεις εκδόθηκαν έκτοτε αφορούσαν μόνο τους εργαζομένους σε αναστολή και όχι ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις.

Είναι άλλωστε πολλές και οι σχετικές καταγγελίες που έχει δεχθεί το Reporter από επαγγελματίες που για επίδομα ακούν, αλλά επίδομα δεν βλέπουν.

Εκπρόσωποι του κλάδου πιέζουν την κυβέρνηση και εκτιμάται πως σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για το τι θα γίνει τελικά με αυτή την επαγγελματική ομάδα, που έχει μείνει εκτεθειμένη και δικαίως περιμένει απαντήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.