ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΑΔΕ: Αλλαγές στο MybusinessSupport στις δηλώσεις για Επιστρεπτέα και ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

18:55 - 15 Ιουν 2020 | Εργασιακά
ΑΑΔΕ: Αλλαγές στο MybusinessSupport στις δηλώσεις για Επιστρεπτέα και ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ
Αλλαγές στην πλατφόρμα MyBusinessSupport προκειμένου να μετάσχουν οι επιχειρήσεις στην νέα Επιστρεπτέα Προκαταβολή και στο Πρόγραμμα Συνεργασία, ανακοινώνει η ΑΑΔΕ.

Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή, διευκρινίζονται τα εξής σχετικά με την διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή και την ένταξη στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ:

1. Στην πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ δημιουργούνται δύο ομάδες εφαρμογών.

Στην πρώτη, με τίτλο «Τα Έσοδά μου», οι επιχειρήσεις δηλώνουν στοιχεία εσόδων και εξόδων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 1 της ΚΥΑ ΓΔΟΥ 131/14-6-2020 (ΦΕΚ Β΄2276).

Στη δεύτερη, με τίτλο «Οι Εφαρμογές μου», βρίσκονται όλες οι εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί και αναπτύσσονται για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις, για τις οποίες έχει αρμοδιότητα η ΑΑΔΕ, καθώς και οι εφαρμογές για την υποβολή αιτημάτων επανε έτασης σχετικά με τις αιτήσεις αυτές.

Ως προς τη συμπλήρωση στοιχείων εσόδων και εξόδων στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», διευκρινίζεται ότι τα σχετικά στοιχεία προσυμπληρώνονται κατ’ αρχάς με βάση τις δηλώσεις που έχει υποβάλει η επιχείρηση.

Στην περίπτωση που για τις σχετικές περιόδους η επιχείρηση δεν έχει υποβάλει δηλώσεις, λόγω μη παρόδου της σχετικής προθεσμίας, τα σχετικά στοιχεία συμπληρώνονται από την επιχείρηση στην εν λόγω εφαρμογή.

Ειδικά για τα στοιχεία εσόδων και εξόδων των επιχειρήσεων που αιτήθηκαν τη χορήγηση επιστρεπτέας προκαταβολής και τα οποία αφορούν το φορολογικό έτος 2019, μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων, αυτά είναι δυνατόν να λαμβάνονται από την εφαρμογή της αρχικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος «Επιστρεπτέα Προκαταβολή (1)».

Τα στοιχεία που δηλώνονται από τις επιχειρήσεις στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου» της πλατφόρμας myBusinessSupport δεν δύνανται να τροποποιούνται από την επιχείρηση μετά την οριστικοποίησή τους.

2. Τα στοιχεία που δηλώνονται από τις επιχειρήσεις ή συμπληρώνονται από την ΑΑΔΕ με βάση τις υποβληθείσες δηλώσεις των επιχειρήσεων στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου» της πλατφόρμας myBusinessSupport, χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο υπαγωγής στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», που προβλέπεται στην ΚΥΑ 23103/478/14.6.2020 (ΦΕΚ Β 2274).

Η οριστικοποίηση και υποβολή των στοιχείων στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου» της πλατφόρμας myBusinessSupport επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης σχετικά με την ακρίβεια των στοιχείων αυτών και για τους σκοπούς εφαρμογής της ΚΥΑ 23103/478/14.6.2020 (ΦΕΚ Β 2274), για όσες επιχειρήσεις υποβάλλουν αίτηση έντα ης στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» μέσω του ΠΣ Εργάνη.

Η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το προσωρινό μέτρο ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2020 δεν επηρεάζει τη δήλωση στοιχείων εσόδων και εξόδων στην Εφαρμογή «Τα Έσοδά μου» της πλατφόρμας myBusinessSupport, η οποία παραμένει ανοιχτή για την υποβολή των στοιχείων αυτών για τους σκοπούς ένταξης στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Μετά τον έλεγχο των φορολογικών προϋποθέσεων υπαγωγής στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», η ΑΑΔΕ ενημερώνει ηλεκτρονικά το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για την πλήρωση ή μη των προϋποθέσεων αυτών από τις αιτούμενες επιχειρήσεις – εργοδότες. 3. Για το χρόνο και τη διαδικασία διασταύρωσης και ελέγχου της πλήρωσης φορολογικών προϋποθέσεων υπαγωγής στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και κάθε άλλο ζήτημα αρμοδιότητας ΑΑΔΕ σε σχέση με την εφαρμογή της ΚΥΑ 23103/478/14.6.2020 (ΦΕΚ Β 2274), θα ακολουθήσει άλλη Εγκύκλιος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.