ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίδομα 534 ευρώ: «Θυμήθηκαν» αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες

08:12 - 16 Ιουν 2020 | Εργασιακά
Επίδομα 534 ευρώ: «Θυμήθηκαν» αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες
Έστω και με καθυστέρηση η κυβέρνηση αποφάσισε να αποκαταστήσει την αδικία και να δώσει την αποζημίωση των 534 ευρώ για τον μήνα Μάιο και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Καθώς ολοκληρώνονται οι πληρωμές σε εργαζόμενους που είχαν βγει σε αναστολή για όλον τον Μάιο ή ορισμένες μέρες του, αλλά και για όσους εργάζονται σε επιχειρήσεις που δεν άνοιξαν καθόλου τον προηγούμενο μήνα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποφάσισε να αναλάβει δράση και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Άλλωστε, όπως είχαμε σημειώσει στο Reporter, η συγκεκριμένη "ομάδα" είχε μείνει στο... περίμενε. Η κυβέρνηση το επεξεργάστηκε και προφανώς είδε πως μπορεί και πρέπει να τους καλύψει.

Η καταβολή της αποζημίωσης υπολογίζεται ότι αφορά περίπου 200.000 επαγγελματίες ενώ το κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό ανέρχεται σε 110 εκατ. ευρώ. 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, «ανοίγει αυτές τις ημέρες η πλατφόρμα, υπογράψαμε την ΚΥΑ μέσα στον Σαββατοκύριακο, για το αντίστοιχο χρηματικό ποσό για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ήταν κλειστοί τον μήνα Μάιο».

Οι δικαιούχοι θα εισπράξουν έκτακτη ενίσχυση 18 ευρώ για κάθε ημέρα που παρέμειναν κλειστοί από την 1η Μαίου και μετά. Όσοι έμειναν κλειστοί όλο τον μήνα, θα δουν στους λογαριασμούς τους να πιστώνεται το ποσό των 534 ευρώ.

Αναμένονται λεπτομέρειες για τη διαδικασία και τις ημερομηνίες πληρωμής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.