ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ανοίγει» η Εργάνη για νέες αιτήσεις και διορθώσεις λαθών

07:57 - 25 Ιουν 2020 | Εργασιακά
«Ανοίγει» η Εργάνη για νέες αιτήσεις και διορθώσεις λαθών
Τη δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων, αλλά και διορθώσεων λαθών στις υφιστάμενες αιτήσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας, έχουν από σήμερα οι εργοδότες, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-Εργασία».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη του υπουργείου Εργασίας, από σήμερα 25/6/2020 έως και τις 3/7/2020 οι εργοδότες και τα λογιστήριά τους μπορούν να υποβάλλουν την αρχική «δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας-παρατάσεις/οριστικές διακοπές» εργαζομένων για τον μήνα Μάιο.

Κατά το ίδιο διάστημα, οι εργοδότες μπορούν επίσης, να υποβάλλουν ορθή επανάληψη για τη «δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας-παρατάσεις/οριστικές διακοπές» για τον μήνα Μάιο, στις ακόλουθες και μόνο περιπτώσεις:

α. διορθώσεις στο πεδίο «ημ/νία παράτασης/οριστικής διακοπής» για δήλωση μεταγενέστερων ημερομηνιών από τις ήδη δηλωθείσες,

β. μεταβολές τιμών από «ΝΑΙ» σε «ΟΧΙ» στο πεδίο «πληρωμή από εργοδότη»,

γ. τροποποίηση στοιχείων μισθωμάτων για τον Μάιο.

Από 7/7 έως 31/7 οι αιτήσεις για τον Ιούνιο

Ορθή επανάληψη του εντύπου «Αίτηση /Δήλωση ένταξης στον μηχανισμό ΣΥΝ-Εργασία» μπορούν να υποβάλλουν και οι εργοδότες που δήλωσαν ήδη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Οι αιτήσεις γίνονται έως και 30/6/2020 και αφορούν την τροποποίηση της ημερομηνίας ένταξης των εργαζομένων στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-Εργασία» αναδρομικά από 15/6/2020.

Για τις αναστολές συμβάσεων κατά τον μήνα Ιούνιο, για επιχειρήσεις που ο νόμος τους δίνει τη δυνατότητα να το πράξουν, η υποβολή του εντύπου «δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας-παρατάσεις/οριστικές διακοπές», θα πραγματοποιηθεί από 7/7/2020 έως και 31/7/2020. Η πληρωμή των εργαζομένων που είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πραγματοποιείται σταδιακά και σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ειδικές κατηγορίες

Επιπλέον, παρατείνεται έως το τέλος του μήνα, η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων από τους δικαιούχους ειδικών κατηγοριών.

Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των ειδικών κατηγοριών θα πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διασταυρώσεων και ελέγχων με τα Πληροφοριακά Συστήματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των φορέων που καταβάλουν αποζημιώσεις λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης κορονοϊού Covid-19.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:08 - 25 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.