ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην τελική ευθεία η καταβολή των 534 ευρώ-Ποιοι πληρώνονται σήμερα

07:52 - 10 Ιουλ 2020 | Εργασιακά
Στην τελική ευθεία η καταβολή των 534 ευρώ-Ποιοι πληρώνονται σήμερα
Μεγάλος αριθμός εργαζομένων αναμένεται από σήμερα και μέχρι τα τέλη του μήνα να λάβει την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους έως 534 ευρώ. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, μέχρι σήμερα πρέπει να καταβληθεί το επίδομα για τον μήνα Μάιο σε εργαζόμενους, που τυχόν δεν την έχουν λάβει ακόμη, κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας των διορθώσεων από τις επιχειρήσεις.

Επιπλέον, την Πέμπτη 16 Ιουλίου αναμένεται να αρχίσουν οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που φτάνει έως και τα 534 ευρώ για τον Μάιο, ενώ οι καταβολές της ειδικής αποζημίωσης του Ιουνίου θα αρχίσουν στα μέσα Ιουλίου για τους εργαζομένους που δεν έχουν επαναπροσληφθεί ή επαναπροσλήφθηκαν μετά τη 1η Ιουνίου και θα γίνονται σταδιακά και σε τακτά χρονικά διαστήματα έως και τις αρχές Αυγούστου.

Το διήμερο 27-28 Ιουλίου θα καταβληθεί η ειδική αποζημίωση των έως 534 ευρώ στους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούσαν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο και παρατάθηκε η αναστολή τους για τον μήνα Ιούνιο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ IBAN).

Στα τέλη Ιουλίου την σκυτάλη θα πάρουν οι μισθωτοί σε αναστολή στις επιχειρήσεις εστίασης, πολιτισμού, αθλητισμού, μεταφορών, τουρισμού καθώς και οι εποχικοί που επαναπροσλήφθηκαν.

Αναλυτικά, το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας έχει ως εξής:

  • Οι πληρωμές για τις αιτήσεις Ιουνίου που θα υποβλήθηκαν έως τις 7 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν στις 13 και 14 Ιουλίου.
  • Για την αναστολή εργασίας τον Ιούλιο και για τις  αιτήσεις που θα κατατεθούν από τους εργοδότες έως τις 7 Αυγούστου, το επίδομα θα καταβληθεί από τις 10 έως τις 12 Αυγούστου.
  • Οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε αναστολή τον Αύγουστο και οι αιτήσεις θα υποβληθούν έως τις 7 Σεπτεμβρίου, θα λάβουν τα χρήματα 10 και 11 Σεπτεμβρίου.
  • Για αναστολές συμβάσεων του Σεπτεμβρίου, το επίδομα θα καταβληθεί 12 με 14 Οκτωβρίου.
  • Για τους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και παρατάθηκε η αναστολή τους και τον Ιούνιο η ειδική αποζημίωση θα τους καταβληθεί στις 27-28 Ιουλίου. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να προβούν σε δήλωση εκτός εάν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού ανέρχεται σε 534 ευρώ για 30 ημέρες κι εφόσον η αναστολή διαρκεί έναν πλήρη μήνα. Διαφορετικά, υπολογίζεται με ποσό αναφοράς τα 17,8 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

jisuudfhisd

Τελευταία τροποποίηση στις 08:03 - 10 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.