ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίδομα 534 ευρώ: Αρχίζει το δεύτερο «κύμα» πληρωμών

06:50 - 16 Ιουλ 2020 | Εργασιακά
Επίδομα 534 ευρώ: Αρχίζει το δεύτερο «κύμα» πληρωμών
Από σήμερα ξεκινούν οι σταδιακές πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μηνός Ιουνίου για τους εποχικούς εργαζόμενους στον τουρισμό. Η αποζημίωση ανέρχεται σε 534 ευρώ για 30 ημέρες κι εφόσον η αναστολή διαρκεί έναν πλήρη μήνα. Διαφορετικά, υπολογίζεται με ποσό αναφοράς τα 17,8 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής. Οι πληρωμές αναμένεται να γίνουν σε κύματα: 16/7, 23/7, 30/7 και 6/8.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας, αρχίζουν οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μηνός Ιουνίου για τους εποχικούς εργαζόμενους, που υποβάλλουν μονομερή υπεύθυνη δήλωση και δεν έχουν επαναπροσληφθεί. Πρόκειται για το δεύτερο «κύμα» πληρωμών αυτόν τον μήνα, καθώς την περασμένη Παρασκευή, 10 Ιουλίου, πληρώθηκαν την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον μήνα Μάιο οι εργαζόμενοι που τυχόν δεν την είχαν λάβει ακόμη, κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας των διορθώσεων από τις επιχειρήσεις.

Εν συνεχεία, το διήμερο 27-28 Ιουλίου θα καταβληθεί η ειδική αποζημίωση των έως 534 ευρώ στους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούσαν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο και παρατάθηκε η αναστολή τους για τον μήνα Ιούνιο. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ IBAN).

Στα τέλη Ιουλίου τη σκυτάλη θα πάρουν οι μισθωτοί σε αναστολή στις επιχειρήσεις εστίασης, πολιτισμού, αθλητισμού, μεταφορών, τουρισμού καθώς και οι εποχικοί που επαναπροσλήφθηκαν.

Το χρονοδιάγραμμα των υπόλοιπων πληρωμών

  • Για την αναστολή εργασίας τον Ιούλιο και για τις αιτήσεις που θα κατατεθούν από τους εργοδότες έως τις 7 Αυγούστου, το επίδομα θα καταβληθεί από τις 10 έως τις 12 Αυγούστου.
  • Οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε αναστολή τον Αύγουστο και οι αιτήσεις θα υποβληθούν έως τις 7 Σεπτεμβρίου, θα λάβουν τα χρήματα 10 και 11 Σεπτεμβρίου.
  • Για αναστολές συμβάσεων του Σεπτεμβρίου, το επίδομα θα καταβληθεί 12 με 14 Οκτωβρίου.
Τελευταία τροποποίηση στις 15:56 - 16 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.