ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΔΕΔΥ: Να ανακληθούν απολύσεις σε παιδικούς σταθμούς

10:38 - 14 Αυγ 2020 | Εργασιακά
ΑΔΕΔΥ: Να ανακληθούν απολύσεις σε παιδικούς σταθμούς
"Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την υπ’ αριθμ. 415/11/08/2020 ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, καταγγέλλει τους Δημάρχους Αλίμου, κ. Ανδρέα Κονδύλη, και Περιστερίου, Κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, που προχώρησαν σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων μέσω ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς των Δήμων τους, και μάλιστα την ώρα που η υπηρεσία είχε κλείσει για το καλοκαίρι και οι εργαζόμενοι (στην πλειονότητά τους, εργαζόμενες με ανήλικα παιδιά) βρίσκονται στην καλοκαιρινή νόμιμη άδεια τους", αναφέρει ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

"Οι απολύσεις αυτές είναι εκδικητικές και θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στους εργαζόμενους: ότι όποιος διεκδικεί τα δικαιώματα του και αντιδρά στις αυθαίρετες επιλογές του δημάρχου, θα έχει την ίδια τύχη.

Οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς μέχρι και 11 χρόνια. Οι ανύπαρκτες και ανυπόστατες δικαιολογίες των παραπάνω Δημάρχων για τις απολύσεις των εργαζομένων, το μόνο που αποδεικνύουν είναι ένα καλά οργανωμένο σχέδιο σε αγαστή συνεργασία με την Κυβέρνηση για αποδυνάμωση και απαξίωση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, του σημαντικότατου έργου τους και, φυσικά, των εργαζομένων σε αυτούς, με μοναδικό σκοπό, την ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών μέσω της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων τους στις νέες διαδημοτικές, δήθεν, «Αναπτυξιακές Ανώνυμες Εταιρείες» που έχουν ξεκινήσει και στήνουν οι Δήμαρχοι.

Τα φαινόμενα αυτά που τελευταία έχουν πολλαπλασιαστεί, φέρνουν στην επιφάνεια την αναγκαιότητα της μετατροπής όλων αυτών των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, την απαγόρευση προσλήψεων έκτακτου προσωπικού για την κάλυψη των παγίων και διαρκών αναγκών των ΟΤΑ και των υπηρεσιών του Δημοσίου και την προκήρυξη διαγωνισμών για την κάλυψη όλων των αναγκών με μόνιμο προσωπικό.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τις αυθαίρετες απολύσεις των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς των Δήμων Αλίμου και Περιστερίου και καλεί τους Δημάρχους να τις ανακαλέσουν.

Μαζί με την ΠΟΕ – ΟΤΑ και τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης, απαξίωσης, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης δημοτικών υπηρεσιών.

Οι απολύσεις εργαζομένων αποτελούν για εμάς κόκκινη γραμμή και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την ξεπεράσει".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.