ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

e-ΕΦΚΑ: Λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των εισφορών Ιουλίου

07:08 - 20 Αυγ 2020 | Εργασιακά
Μέχρι σήμερα έχουν περιθώριο 1,5 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες να καταβάλλουν στον e-ΕΦΚΑ τις εισφορές Ιουλίου.

Η αύξηση της εισπραξιμότητας ειδικά όσον αφορά τις εισφορές των μη μισθωτών αποτελεί για τη διοίκηση του Ταμείου ένα από τα μεγάλα ζητούμενα του φετινού, δύσκολου καλοκαιριού, καθώς το νέο σύστημα εισφορών δεν πρόλαβε καλά καλά να ξεκινήσει και διακόπηκε από την παγκόσμια υγειονομική κρίση που χτύπησε και τη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο του Φορέα προχώρησε στην απόφαση να δώσει παράταση στις πληρωμές των εισφορών Ιουλίου προκειμένου να διευκολύνει τους πολίτες, καθώς στην πράξη πρόκειται για τον πρώτο μήνα κατά τον οποίο δεν ισχύουν οι πρόνοιες που είχαν ληφθεί κατά την πρώτη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) κατέγραψε δραματική αύξηση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», τα χρέη αυξήθηκαν κατά περίπου 1 δισ. ευρώ, με τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού να αφήνουν βαρύ το αποτύπωμά τους στην ελληνική οικονομία, από το πρώτο κιόλας 15νθήμερο εμφάνισης στη χώρα μας.

Έτσι, όπως φαίνεται από τα επίσημα στοιχεία, το διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου 2020, τα ληξιπρόθεσμα και ανείσπρακτα χρέη αυξήθηκαν κατά 932 εκατ. ευρώ και ξεπέρασαν έτσι τα 36 δισ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:16 - 20 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.