ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίδομα €534: Εκπνέει η προθεσμία για τις αιτήσεις των επιχειρήσεων

08:11 - 31 Αυγ 2020 | Εργασιακά
Επίδομα €534: Εκπνέει η προθεσμία για τις αιτήσεις των επιχειρήσεων
Οι επιχειρήσεις συγκεκριμένων πληττόμενων κλάδων, λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού, θα πρέπει μέχρι σήμερα να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, για να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον Ιούνιο.

Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας έχει ως εξής:

«Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 3460/19.08.2020) σχετικά με την αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων συγκεκριμένων πληττόμενων κλάδων λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού, για τον μήνα Ιούνιο 2020, την οποία υπέγραψαν οι Υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Βάσει της συγκεκριμένης απόφασης, οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν από Παρασκευή 21 Αυγούστου, ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, με την προθεσμία να λήγει στις 31 Αυγούστου 2020».

Επιπλέον, μέχρι σήμερα έχουν περιθώριο οι εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε εποχικές επιχειρήσεις καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων, να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις, για να λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό δεν έχουν δικαίωμα αναστολής για τον Ιούλιο. Θα έχουν όμως για Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.