ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Συν-Εργασία»: Δεύτερη ευκαιρία ένταξης εργοδοτών-εργαζομένων για τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο

07:55 - 02 Σεπ 2020 | Εργασιακά
«Συν-Εργασία»: Δεύτερη ευκαιρία ένταξης εργοδοτών-εργαζομένων για τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο
Δεύτερη ευκαιρία να ενταχθούν στο μηχανισμό «Συν-Εργασία» για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο αναμένεται να δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας.

Μετά το αυξημένο ενδιαφέρον που παρουσίασε από τις επιχειρήσεις, όπου εντάχθηκαν περί τις 1.300 το τελευταίο τριήμερο του Αυγούστου, αναμένεται να αποφασιστεί η παράταση του μέτρου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, με ρύθμιση που θα προωθηθεί σήμερα, θα δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις-εργοδότες να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Ιούλιο, από 31/8/2020 έως και 4/9/2020.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή και υπεύθυνων δηλώσεων εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης (τομέας τουρισμού).

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

Τέλος, σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση του υπουργείου Εργασίας:

  • Επεκτείνεται το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας στους κλάδους εστίασης, μεταφορών, τουρισμού, αθλητισμού, πολιτισμού και για τον Οκτώβριο.
  • Επεκτείνεται τη χρονική διάρκεια ισχύος του μηχανισμού ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» μέχρι τέλος του χρόνου.
Τελευταία τροποποίηση στις 08:47 - 02 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.