ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Έχουν λαμβάνειν 2.796 δικαιούχοι-Δεύτερη ευκαιρία για δηλώσεις

07:03 - 04 Σεπ 2020 | Εργασιακά
Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Έχουν λαμβάνειν 2.796 δικαιούχοι-Δεύτερη ευκαιρία για δηλώσεις
Σε 2.796 δικαιούχους αναμένεται σήμερα να καταβληθεί το επίδομα ύψους έως και 534 ευρώ, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, με το συνολικό ποσό της πίστωσης να φτάνει το 1.163.724 ευρώ.

Ειδικότερα, με βάση τον υπουργικό σχεδιασμό, οι δικαιούχοι είναι οι εξής:

  • Εργαζόμενοι με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων.
  • Επιχειρήσεις - εργοδότες τουριστικών λεωφορείων και αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

Δεύτερη ευκαιρία για δηλώσεις μέχρι σήμερα

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας έδωσε νέα προθεσμία για την διαδικτυακή υποβολή αιτήσεων από εργοδότες και εργαζομένους τους για συμβάσεις εργασίας, που τέθηκαν σε αναστολή τον Ιούλιο.

Η σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας αναφέρει τα εξής:

«Δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις-εργοδότες να υποβάλουν τα οικονομικά στοιχεία των εργαζομένων που εντάσσονται στο μηχανισμό "Συν-Εργασία" (β' φάση) για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο από 31/08 έως και 04/09/2020. Ακόμα, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις-εργοδότες να υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Ιούλιο, από 31/08 έως και 04/09/2020».

Τέλος, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων εργαζομένων ειδικών κατηγοριών έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.