ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων-Ποιοι θα έχουν... απώλειες

13:41 - 06 Σεπ 2020 | Εργασιακά
Πώς θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων-Ποιοι θα έχουν... απώλειες
Ο τρόπος καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους που έχουν μπει σε αναστολή ορίζεται σε πολυνομοσχέδιο – σκούπα που κατατέθηκε στη Βουλή και προκαλεί πολιτικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο νομοσχέδιο, το κράτος θα πληρώνει το τμήμα του Δώρου που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής της σύμβασης εργασίας. Ωστόσο, οι μισθωτοί ενδεχομένως να έχουν... απώλειες.

Κι αυτό γιατί το ποσό που θα δίνει το κράτος θα υπολογίζεται με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού, δηλαδή τα 534 ευρώ ανά μήνα και όχι επί του ονομαστικού μισθού του εργαζόμενου πριν την αναστολή της σύμβασης.

Όποιος δηλαδή εργαζόμενος με μισθό άνω των 534 ευρώ έχει βγει σε αναστολή, θα λάβει μειωμένο δώρο Χριστουγέννων.

Μεγαλύτερα ποσά θα δουν βέβαια όσοι εργάζονται με μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής εργασία και αμείβονται με μισθούς κάτω των 534 ευρώ μήνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, πάντως, οι σχετικές διαδικασίες θα είναι πιο εύκολες σε σχέση με την καταβολή του Δώρου Πάσχα και οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να δηλώνουν ανακριβή στοιχεία για τους μισθούς των εργαζόμενων.

Να σημειώσουμε, τέλος πως η ρύθμιση ξεκαθαρίζει πως το Δώρο πρέπει να πληρωθεί κανονικά από τις επιχειρήσεις, χωρίς αναβολή – όπως για παράδειγμα έγινε με το Δώρο Πάσχα – δηλαδή έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.