ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΒΕ: Πρόγραμμα για μακροχρόνια άνεργους στη Θεσσαλονίκη

11:44 - 20 Οκτ 2020 | Εργασιακά
ΣΒΕ: Πρόγραμμα για μακροχρόνια άνεργους στη Θεσσαλονίκη
Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) έχει αναλάβει ως Δικαιούχος την υλοποίηση της Πράξης: «Δράσεις επανακατάρτισης και επαγγελματικής ένταξης σε βιώσιμους τομείς της μεταποίησης, των υπηρεσιών και του τουρισμού για μακροχρόνια ανέργους στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης (ΣΒΑΑ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».

Η συγκεκριμένη πράξη περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση, πρακτική άσκηση, συμβουλευτική υποστήριξη και πιστοποίηση προσόντων και δεξιοτήτων για 210 μακροχρόνια ανέργους που κατοικούν στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης, (ΣΒΑΑ) για την ένταξη τους στην αγορά εργασίας, κυρίως με την αναβάθμιση των προσόντων τους και την κτήση νέων δεξιοτήτων, μέσω της επανακατάρτισής τους.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της παραπάνω πράξης ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) ανακοινώνει την έναρξη υποβολής των αιτήσεων από τους ωφελούμενους.

Ειδικότερα, καλεί μακροχρόνια ανέργους που κατοικούν στους Δήμους: Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, και στις Δημοτικές ενότητες: Πυλαίας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και, Καλοχωρίου του Δήμου Δέλτα, να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής υποστήριξης. 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά αποκλειστικά σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα μέχρι και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020.

Ως μακροχρόνια άνεργοι θεωρούνται οι πολίτες που έχουν παραμείνει άνεργοι για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών. Η ανεργία υπολογίζεται και πρέπει να προκύπτει από δελτίο ανεργίας θεωρημένο αδιάλειπτα από τον ΟΑΕΔ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:01 - 20 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.