ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΣΕΕ: Στο πλευρό των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

20:36 - 21 Οκτ 2020 | Εργασιακά
Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε η διασφάλιση των εργαζομένων και η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων τους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη μεταξύ της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και του προεδρείου του Σωματείου των εργαζομένων στα Ναυπηγεία «Η ΤΡΙΑΙΝΑ», αλλά και της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΕΜ).

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ, «είναι αδιανόητο το γεγονός ότι στην προκήρυξη για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά δεν υπάρχει κανένας δεσμευτικός όρος για τη διασφάλιση των εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί δημόσια γι΄ αυτό.

Ο νέος επενδυτής πρέπει να δεσμευτεί, πριν την αγορά, για μεταφορά όλων των συμβάσεων εργασίας στο νέο φορέα, ενώ πρέπει να υπάρξει και ο απαιτούμενος χρόνος, ώστε να δοθούν από την κυβέρνηση κίνητρα για εθελούσια αποχώρηση, όσων εργαζομένων βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.

Λύση πρέπει να δοθεί και για τα οφειλόμενα προς τους εργαζόμενους, αφού προηγηθεί έγγραφη βεβαίωση για το σύνολο του ποσού που οφείλεται και το οποίο πρέπει να δοθεί με προαφαίρεσή του από το συνολικό τίμημα» υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ.

Τέλος, η Συνομοσπονδία τονίζει ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και στηρίζει το δίκαιο αγώνα τους.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.