ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΕΕΤ: «Καμπανάκι» για αναστολές, ανεργία και φαινόμενο «Σερρών»

10:50 - 02 Νοε 2020 | Εργασιακά
Για μέτρα που προξενούν αδιέξοδο, σύγχυση και οδηγούν σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους στην εστίαση έκανε λόγο ο κ. Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) μιλώντας στο Real fm το πρωί της Δευτέρας.

Όπως τόνισε, το φαινόμενο του Σαββατοκύριακου με χιλιάδες επισκέπτες σε όμορους νομούς της Αττικής αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα μεταφέροντας φορτίο και κίνδυνο σε περιοχές με χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο. «Δείτε τι έγινε το διήμερο στους δρόμους με την έξοδο. Λόγω του lockdown θα πηγαίνουν όλοι σε γειτονικούς νομούς και θα έχουμε φαινόμενα όπως των Σερρών» είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση φέρνει τη απόλυτη ευθύνη για την επέκταση της πανδημίας.

«Θεωρώ 100% την κυβέρνηση υπεύθυνη για την αναζωπύρωση της πανδημίας με ό,τι έκανε ή δεν έκανε με τους Σέρβους τουρίστες το καλοκαίρι, με τη Θεσσαλονίκη κτλ.».

Παράλληλα σημείωσε ότι τα μέτρα φέρνουν στα όρια ανέχειας τους εργαζόμενους στον επισιτισμό και τα ξενοδοχεία. «Έχουμε να πάρουμε μια κανονική αμοιβή από πέρυσι τον Οκτώβριο όταν τέλειωσε η τουριστική σεζόν» σημείωσε ένα έκανε λόγο για αμοιβή περίπου 8 ευρώ την ημέρα που δίνεται με το επίδομα των 534 ευρώ της αναστολής. Επίσης, υπογράμμισε και κάτι που επισημαίνουν πολλοί παράγοντες του κλάδου μιλώντας και στο Reporter.gr. Οι καταβολές των αναστολών γίνονται με δυο μήνες καθυστέρησης. Αντί να προκαταβάλλονται στο τέλος του μήνα, δηλαδή του Σεπτεμβρίου στο τέλος του μήνα Σεπτεμβρίου μπαίνουν στους λογαριασμούς στο τέλος Οκτωβρίου. Δεν είναι, δε, λίγες οι αναφορές επιχειρηματιών του κλάδου που τονίζουν ότι με τις δηλώσεις αναστολών που γίνονται στο τέλος κάθε μήνα κι όχι στην αρχή, δημιουργείται πρόβλημα στον προγραμματισμό των επιχειρήσεων.

Επίσης ο κ. ο κ. Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) σε σχέση με τις θέσεις που θα «διασωθούν» λόγω του delivery – take away είπε ότι δε θα επηρεάσουν θετικά το ισοζύγιο. «Εάν ακολουθούσαμε όσα έπρεπε θα είχαμε έκρηξη προλήψεων. Δυστυχώς αντί για αύξηση είχαμε μείωση γιατί δεν εφαρμόστηκαν τα μέτρα αλλά και γιατί δεν άνοιξαν πολλές επιχειρήσεις. Αντί για τρεις έως 5 σερβιτόρους είχαμε 1» είπε ενώ τόνισε ότι το ότι παραμένουν τα ξενοδοχεία ανοικτά χωρίς εστιατόρια δημιουργεί σύγχυση.

Γιώργος Αλεξάκης

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:10 - 02 Νοε 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.