ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηδάκης: Τοποθετείται project manager για το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων

16:32 - 22 Ιαν 2021 | Εργασιακά
Χατζηδάκης: Τοποθετείται project manager για το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων
Την αποφασιστικότητά του να διευθετήσει το χρόνιο πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Υπουργείο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι θα τοποθετήσει ειδικό μάνατζερ, που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό το θέμα, το οποίο και χαρακτήρισε ως «τη νέα ΔΕΗ».

«Για μένα το θέμα των εκκρεμών συντάξεων είναι ίσως η νέα ΔΕΗ σ' αυτό το υπουργείο», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός και συνέχισε λέγοντας πως τις «επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί ειδικός μάνατζερ, που θα ασχοληθεί σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ».

Σημειώνεται ότι η συνάντηση του κ. Χατζηδάκη με τον Πρωθυπουργό κράτησε περίπου 2 ώρες και αμέσως μετά ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο νέος project manager που θα τοποθετηθεί, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το θέμα αυτό.

Ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε επίσης τον Πρωθυπουργό για τα δύο μεγάλα νομοσχέδια, που εδώ και μήνες καταρτίζονται στο υπουργείο, και αφορούν νέες ρυθμίσεις για την αγορά εργασίας και το κεφαλαιοποιητικό σύστημα στις επικουρικές συντάξεις.

Σημειώνεται ότι σήμερα οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης για κύριες συντάξεις ξεπερνούν τις 170.000, ενώ υπάρχουν 122.000 εκκρεμότητες που αφορούν την έκδοση επικουρικών συντάξεων και 60.000 αιτήσεις για εφάπαξ παροχές.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:00 - 22 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.