ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Το πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου οι πληρωμές

09:08 - 27 Ιαν 2021 | Εργασιακά
Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Το πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου οι πληρωμές
Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας το διάστημα, κατά το οποίο θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τις αναστολές Ιανουαρίου. Πρόκειται για το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Η αποζημίωση θα υπολογιστεί με βάση τα 534 ευρώ για τις 30 ημέρες αναστολής, δηλαδή 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής.

Οι δηλώσεις για τις αναστολές του Ιανουαρίου συνεχίζονται από εργοδότες και εργαζόμενους έως και την ερχόμενη Κυριακή 31 Ιανουαρίου.

Στην αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr, οι δικαιούχοι δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία καθώς και τα στοιχεία του προσωπικού τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

Η ΚΥΑ για τις αναστολές Ιανουαρίου

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη 26 Ιανουαρίου δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το θεσμικό πλαίσιο των αναστολών Ιανουαρίου.

Στην ΚΥΑ σημειώνεται ότι η υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας και ορθών επαναλήψεων για τον μήνα Ιανουάριο 2021 είναι δυνατή έως και τις 31 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι επιχειρήσεις - εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που πλήττονται, βάσει ΚΑΔ που ορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα σχετικά παραρτήματα της παρούσας, δύνανται κατά τον μήνα Ιανουάριο κατ΄ ανώτατο χρονικό διάστημα έως 30 ημέρες και πάντως όχι πέραν της 31ης Ιανουαρίου 2021:

- να θέτουν σε αναστολή ή να παρατείνουν την αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους που έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή, κατ’ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων που αφορούν στην αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, ή και να θέτουν για πρώτη φορά σε αναστολή συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους, που έχουν προσληφθεί έως και την 4η Νοεμβρίου 2020.

- Οι ανωτέρω επιχειρήσεις - εργοδότες μπορούν να εφαρμόζουν το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας σταδιακά και για διαφορετικό αριθμό εργαζομένων, μέχρι και του ποσοστού 100% αυτών, ανά υπεύθυνη δήλωση της επιχείρησης στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Δείτε αναλυτικά την ΚΥΑ εδώ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.