ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επταήμερο πληρωμών για πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους-Ποιοι έχουν λαμβάνειν

08:56 - 29 Ιαν 2021 | Εργασιακά
Επταήμερο πληρωμών για πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους-Ποιοι έχουν λαμβάνειν
Μπαράζ πληρωμών ξεκινά σήμερα (29/1) για πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους και φορολογούμενους, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Πέμπτη (4/2).

Ειδικότερα, μέσα σε επτά ημέρες εξοφλούνται όλες οι εκκρεμότητες του 2020, αλλά και οι αναστολές συμβάσεων του 2021, δηλαδή το επίδομα των 534 ευρώ.

Συνολικά, θα πραγματοποιηθούν επτά πληρωμές με τις δυο μεγαλύτερες να είναι οι εξής:

1) το υπολειπόμενο τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων σε 645.054 εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Δεκέμβριο

2) η αποζημίωση ειδικού σκοπού με βάση τα 534 ευρώ σε όσους μισθωτούς δηλώθηκαν ή δηλώνονται σε αναστολή σύμβασης για τον Ιανουάριο, που θα καταβληθεί την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου

Τρεις πληρωμές σήμερα

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, σήμερα Παρασκευή 29 Ιανουαρίου καταβάλλονται:

- Τα ποσά που αναλογούν στους δικαιούχους του προγράμματος «Συν-Εργασία» για Οκτώβριο και Νοέμβριο, μετά και την διαδικασία των διασταυρώσεων καθώς και το δώρο Χριστουγέννων για όλους τους μήνες μέχρι και τον Νοέμβριο 2020.

Επί της ουσίας πρόκειται για τα υπολειπόμενα ποσά της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας σε δικαιούχους – εργαζόμενους, κυρίως υψηλόμισθούς, οι οποίοι δεν τα είχαν εισπράξει λόγω λαθών στις δηλώσεις. Τώρα καταβάλλονται τα δικαιούμενα ποσά μετά την εκκαθάριση, σύμφωνα με το νέο πλαφόν ονομαστικού μισθού των 6.500 ευρώ που τέθηκε για κάθε μήνα ένταξης στο μηχανισμό.

- Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού (με βάση υπολογισμού τα 534 ευρώ) στους δικαιούχους με μονομερή δήλωση (καλλιτέχνες, ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί / ξενοδοχοϋπάλληλοι και οδηγοί τουριστικών λεωφορείων) που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις – διορθώσεις, είτε ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία διασταυρώσεων.

- Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού λόγω των αναστολών των συμβάσεων εργασίας καθώς και το αναλογούν δώρο Χριστουγέννων μέχρι τον Δεκέμβριο σε δικαιούχους που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις-διορθώσεις, είτε συμπεριλαμβάνονται στην τελική εκκαθαριστική λίστα πληρωμών μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Τέσσερις πληρωμές την ερχόμενη Πέμπτη

Παράλληλα, την ερχόμενη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου καταβάλλονται:

- Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού λόγω αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Ιανουάριο 2021. Οι δηλώσεις αναστολών από εργοδότες και εργαζόμενους συνεχίζονται έως και την ερχόμενη Κυριακή 31 Ιανουαρίου.

- Η οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας του μηχανισμού «Συν-Εργασία» για τον Δεκέμβριο 2020.

- Η αναλογία Δώρου Χριστουγέννων για το Δεκέμβριο 2020 στο πλαίσιο του «Συν-Εργασία».

- Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού – με βάση τα 534 ευρώ – για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο των Επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2021.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.