ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συντάξεις Δημοσίου: Ξεκινά η καταβολή των αυξήσεων του νόμου Βρούτση

09:05 - 25 Φεβ 2021 | Εργασιακά
Συντάξεις Δημοσίου: Ξεκινά η καταβολή των αυξήσεων του νόμου Βρούτση
Αρχίζει σήμερα η διαδικασία πίστωσης των πρώτων αυξήσεων στις κύριες συντάξεις που απορρέουν από το νόμο Βρούτση.

Πρόκειται για νέους συνταξιούχους του Δημοσίου, στους οποίους καταβάλλονται οι αυξήσεις μετά από έναν χρόνο αναμονής. Πρώτοι από αυτούς τους συνταξιούχους που θα πληρωθούν, είναι 600 εν αναμονή συνταξιούχοι κυρίως ένστολοι.

Οι συγκεκριμένοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης από την 1η Οκτωβρίου 2019 και μετά. Σημειώνεται επίσης ότι οι αυξήσεις δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 30 ευρώ.

Εκτός από τις αυξήσεις, η συγκεκριμένη ομάδα συνταξιούχων θα πληρωθεί και τα αναδρομικά από το μήνα της αίτησης συνταξιοδότησής τους.

Στη συνέχεια, περίπου 2.500 συνταξιούχοι του Δημοσίου θα είναι οι επόμενοι, που θα λάβουν αυξήσεις γύρω στα τέλη Μαρτίου και οι οποίοι έχουν ήδη εισπράξει την πρώτη τους σύνταξη.

Αξίζει, ακόμη, να σημειωθεί ότι ο νόμος Βρούτση αυξάνει τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου για όσους διένυσαν ασφαλιστικό βίο πάνω από 30 έτη.

Παράλληλα, στο περίμενε είναι εδώ και έναν χρόνο περίπου 200.000 συνταξιούχοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, που αποχώρησαν με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και δικαιούνται αυξήσεις στο καθαρό ποσό της σύνταξής τους.

Επίσης, άλλοι 600.000 δικαιούνται μόνο λογιστικούς συμψηφισμούς με την προσωπική διαφορά.

Οι συντάξεις Δημοσίου όλων όσων έχουν υποβάλλει αίτηση από το 2018 και πριν, λόγω και της ενδεχόμενης ύπαρξης προσωπικής διαφοράς, θα εκκαθαριστούν μαζί με τις αντίστοιχες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα, μαζικά από τον ΕΦΚΑ.

Τέλος, όσον αφορά τα αναδρομικά των κληρονόμων οι δύο επόμενες φάσεις που ακολουθούν προβλέπουν ότι:

Στις 10 Μαρτίου 2021 θα πληρωθούν οι κληρονόμοι που θα υποβάλουν οριστικά τα απαιτούμενα έγγραφα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021. Η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου είναι ενδεικτική και η ηλεκτρονική υπηρεσία θα παραμείνει ανοικτή για την υποβολή δικαιολογητικών και μετά την ημερομηνία αυτή εφόσον καθυστερήσει η έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών.

Στις 12 Απριλίου 2021 θα καταβληθούν τα αναδρομικά σε όσους έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.