ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα αναβολή στην έναρξη της διαδικασίας αύξησης του κατώτατου μισθού

22:17 - 20 Μαρ 2021 | Εργασιακά
Νέα αναβολή στην έναρξη της διαδικασίας αύξησης του κατώτατου μισθού
Η κυβέρνηση "παγώνει" για ακόμη μία φορά το σχεδιασμό για αύξηση του κατώτατου μισθού.

Από τον Φεβρουάριο του 2019 ο κατώτατος μισθός έχει οριστεί στα 650 ευρώ (καταργήθηκε ο υποκατώτατος) και το κατώτατο ημερομίθιο στα 29,04 ευρώ. Έκτοτε είχε καθοριστεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, για τα επόμενα στάδια αύξησής του. Ωστόσο, η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επί υπουργείας του Γιάννη Βρούτση στο Εργασίας είχε αναβάλλει για το φετινό Μάρτιο τη διαδικασία. Συγκεκριμένα, αναμενόταν την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου να γίνειο η έγγραφη πρόσκληση της διαβούλευσης από την Επιτροπή Συντονισμού σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να προσέλθουν στον διάλογο.

Το υπουργείο Εργασίας, όμως, με ρύθμιση που αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή, θα «παγώσει» για άλλη μια φορά την διαδικασία.

Με ύφεση 8,2% το 2020 και την πανδημία ακόμα σε εξέλιξη, η κυβέρνηση θεωρεί πως δεν είναι ορθό να ξεκινήσει τώρα διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού.

Το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να μεταφέρει τη συγκεκριμένη διαβούλευση για μετά το καλοκαίρι και με την ελπίδα ότι τότε οι συνθήκες θα είναι πιο ομαλές.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:12 - 20 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.