ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το καλοκαίρι του 2022 η αύξηση του κατώτατου μισθού

14:29 - 22 Μαρ 2021 | Εργασιακά
Το καλοκαίρι του 2022 η αύξηση του κατώτατου μισθού
Νέο χρονοδιάγραμμα για την αύξηση του κατώτατου μισθού ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός τόνισε πως ο διάλογος για την αύξηση του κατώτατου μισθού θα ξεκινήσει άμεσα, ωστόσο, θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις, για να φτάσουμε σε οριστικές αποφάσεις το καλοκαίρι του 2022.

Η πανδημία έχει φέρει αλλεπάλληλες αναβολές στη συζήτηση για αύξηση του κατώτατου μισθού και η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει το κατάλληλο timing. Η παρούσα συγκυρία, λόγω της πανδημίας, θεωρείται ακατάλληλη, ωστόσο, ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως θα ανοίξει ένας πρώτος κύκλος της σχετικής συζήτησης, με τους φορείς.

Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, υπογράμμισε ότι «ο πρώτος κύκλος διαλόγου ξεκινά τώρα και θα αφορά τα στοιχεία της τελευταίας διετίας. Αυτός ο κύκλος θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι και αμέσως μετά θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος, που θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2022. Από το καλοκαίρι και μετά, που ελπίζουμε ότι θα έχει κλείσει το θέμα της πανδημίας, θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος, για να καταλήξουμε στο ύψος του κατώτατου μισθού».

Παράλληλα, τόνισε ότι πως η κυβέρνηση στοχεύει στην αύξηση των θέσεων εργασίας με μισθούς που θα υπερβαίνουν κατά πολύ το κατώτατο όριο, μέσω των επενδύσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.