ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρατείνονται οι συμβάσεις των εργαζομένων σε προνοιακούς φορείς

15:56 - 24 Μαρ 2021 | Εργασιακά
Παρατείνονται οι συμβάσεις των εργαζομένων σε προνοιακούς φορείς
Την παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των απασχολουμένων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και σε άλλους προνοιακούς φορείς, προανήγγειλε από τη Βουλή η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου (φωτο).

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, η υφυπουργός διευκρίνισε ότι σε λίγες ημέρες θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή η τροπολογία για την παράταση των συμβασιούχων μέχρι και τη δημοσίευση διορισμού των υποψηφίων, με βάση τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ, ώστε να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να εξεταστούν οι ενστάσεις τους με προσοχή από τους αρμόδιους φορείς όπως απαιτείται.

Παράλληλα, με την ίδια τροπολογία επεκτείνεται για ένα εξάμηνο ακόμα, η διάρκεια των συμβάσεων των 500 εργαζομένων, οι οποίοι είχαν προσληφθεί στις 14 Μαρτίου 2020 για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που είχαν δημιουργηθεί στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και τις δομές προστασίας και φροντίδας χρονίως πασχόντων εξαιτίας της πανδημίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη στη σειρά παράταση των συγκεκριμένων συμβάσεων. Η ενίσχυση των δομών προστασίας των ευάλωτων συμπολιτών μας κρίθηκε αναγκαία καθώς ο υγειονομικός κίνδυνος από την Covid-19 συνεχίζεται.

«Στην κρίσιμη αυτή περίοδο εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε για να εξασφαλίσουμε θέσεις εργασίας αναγκαίες για την ασφαλή διαβίωση των φιλοξενούμενων στις δομές προστασίας και θα εξακολουθήσουμε να το πράττουμε για όσο ακόμα χρειασθεί», δήλωσε από το βήμα της Βουλής η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.