ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προκαταβολή σύνταξης: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις

07:39 - 31 Μαρ 2021 | Εργασιακά
Προκαταβολή σύνταξης: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις
Σήμερα (31/3) λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την προκαταβολή σύνταξης. Η προκαταβολή σύνταξης κυμαίνεται από 360 ως 384 ευρώ και μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περίπου 37.000 αιτήσεις.

Μάλιστα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή και όσοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμη αίτηση, θα μπορούν να το κάνουν και τον Απρίλιο, με την διαφορά ότι τα ποσά θα καταβληθούν στους λογαριασμούς τους μετά το Πάσχα.

Αντίθετα, οι εν αναμονή συνταξιούχοι θα λάβουν τις προκαταβολές και τα αναδρομικά πριν από το Πάσχα.

Υπενθυμίζεται πως για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτούνται τα παρακάτω στοιχεία:

  • Οι κωδικοί ΤaxisNet του αιτούντα
  • Ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ
  • Το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού
  • Ο αριθμός Πρωτοκόλλου του αιτήματος συνταξιοδότησης, η ημερομηνία υποβολής του αιτήματος και ο τ. φορέας υποβολής/κατάθεσης του αιτήματος συνταξιοδότησης.

Τα στοιχεία αυτά απαιτούνται εφόσον δεν είναι προσυμπληρωμένα στην αίτηση.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη μέσα από την ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου Gov.gr, καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (https://www.efka.gov.gr).

Ο e-ΕΦΚΑ είχε εκδώσει και ανακοίνωση σχετικά με ερωτήσεις που είχαν συνταξιούχοι οι οποίοι δίσταζαν να κάνουν αιτήσεις, ξεκαθαρίζοντας πως «η υποβολή της αίτησης προκαταβολής σύνταξης σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται επιπλέον καθυστέρηση στην εξέταση και διεκπεραίωση του συνταξιοδοτικού αιτήματος».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.