ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακλόγλου: Καμιά μείωση σε όσους παίρνουν ήδη επικουρική σύνταξη

10:45 - 06 Ιουν 2021 | Εργασιακά
Τσακλόγλου: Καμιά μείωση σε όσους παίρνουν ήδη επικουρική σύνταξη
«Καμία μείωση δεν θα υπάρξει στο επικουρικό για τους υφιστάμενους συνταξιούχους», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Παναγιώτης Τσακλόγλου, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (6/6) στον ΑΝΤ1.

Δεσμεύθηκε ακόμα ότι με το νέο σύστημα, που εισάγει η κυβέρνηση «κανείς δεν θα πάρει επικουρική σύνταξη μικρότερη από τις εισφορές του». Ανέφερε ακόμα ότι «τα κεφάλαια των εισφορών θα επενδύονται από το Δημόσιο».

Απαντώντας για το ενδεχόμενο ρίσκο από την επένδυση των εισφορών ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε ότι «το καύσιμο της ανάπτυξης είναι οι επενδύσεις. Δεν υπάρχει καμία επένδυση χωρίς ρίσκο, αλλά δεν υπάρχει και καμία πρόοδος χωρίς ρίσκο».

Όπως είπε μαζί με το νομοσχέδιο θα κατατεθούν και τρεις διαφορετικές μελέτες που θα απαντούν σε όλα τα ερωτήματα.

Παράλληλα, ο Τσακλόγλου διευκρίνισε ότι αν κάποιος έχει εισφορές λιγότερο απο 15 χρόνια, τότε θα πάρει πίσω το βασικό κεφάλαιο των εισφορών του.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το εργασιακό νομοσχέδιοο κ. Τσακλόγλου είπε ότι με τις νέες ρυθμίσεις που φέρνει το νομοσχέδιο είναι «αδιανόητο να λέγεται ότι γυρνάμε στον μεσαίωνα», ενώ σημείωσε ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. 

Πράγματι, όμως, είπε ότι ο εργαζόμενος μπορεί να υπερβαίνει το 8ωρο και αντί για επιπλέον χρήματα να παίρνει ρεπό ή άδεια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.