ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνταγματική η κατάργηση των δώρων στους συνταξιούχους του Δημοσίου

15:49 - 20 Οκτ 2021 | Εργασιακά
Συνταγματική η κατάργηση των δώρων στους συνταξιούχους του Δημοσίου
Τέλος στις διεκδικήσεις επιστροφής των δώρων που καταργήθηκαν το 2013 για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, βάζει με απόφασή του το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με απόφαση της ολομέλειας του δικαστηρίου η κατάργηση στο δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα άδειας για τους συνταξιούχους του δημοσίου τομέα, προέκυψαν από την ανάγκη της χώρας να προχωρήσει το ρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και ως εκ τούτο κρίνεται πως δεν αντίκειται με το Σύνταγμα.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε έτσι τη σχετική διεκδίκηση συνταξιούχου στρατιωτικού, ο οποίος μάλιστα είχε δικαιωθεί πρωτόδικα.

Πρόκειται για μια απόφαση που ουσιαστικά «βάζει τέλος» στις διεκδικήσεις περίπου 300.000 συνταξιούχων του δημοσίου και βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με ανάλογη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που όμως αφορά τον ιδιωτικό τομέα.

Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, πλέον, θα μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις, ενώ αναμένεται και η απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές σε επικουρικά και δώρα στον ιδιωτικό τομέα του 11μηνου ανάμεσα στον Ιούνιο 2015 και τον Μάιο του 2016.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.