ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατώτατος μισθός: Διδάγματα από τη διεθνή εμπειρία

12:50 - 02 Δεκ 2021 | Εργασιακά
Κατώτατος μισθός: Διδάγματα από τη διεθνή εμπειρία
Το Ελληνικό Παρατηρητήριο (Hellenic Observatory), London School of Economics, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και με την υποστήριξη του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του LSE, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, 18:00 – 19:30 (ώρα Ελλάδας), με θέμα «Κατώτατος Μισθός: διδάγματα από τη διεθνή εμπειρία», με κύριο ομιλητή τον Alan Manning, Καθηγητή Οικονομικών στο LSE.

Τα τελευταία χρόνια πολλές χώρες έχουν προβεί στην αύξηση του κατώτατου μισθού με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αγοράς εργασίας. Σε αυτή τη διάλεξη ο ομιλητής, Alan Manning, και οι συνομιλητές, Μανώλης Γαλενιανός, Καθηγητής Οικονομικών, University of London, και  Αντιγόνη Λυμπεράκη, Καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, θα συνοψίσουν τις εξελίξεις και θα εξετάσουν ποια  πρέπει να είναι η πολιτική για τον κατώτατο μισθό στο μέλλον.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Βασίλης Μοναστηριώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, LSE, Μέλος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου και Διευθυντής του LSEE - Έρευνα για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η συζήτηση, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο στην Αθήνα με στόχο την προώθηση του διαλόγου σε μείζονος σημασίας ζητήματα της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη  7 Δεκεμβρίου 2021, 18:00 – 19:30 (ώρα Ελλάδας), 16:00-17:30 (ώρα Μ. Βρετανίας) στην Αγγλική γλώσσα και για την παρακολούθηση θα είναι απαραίτητη η εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3COFFUR

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Facebook: https://www.facebook.com/Hellenic.Observatory.LSE

Περισσότερες Πληροφορίες: https://www.lse.ac.uk/Events/2021/12/202112071600/wage

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.