ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες επιχειρήσεις υποχρεούνται να καταχωρούν ψηφιακά στοιχεία στο «Εργάνη»

09:03 - 10 Δεκ 2021 | Εργασιακά
Ποιες επιχειρήσεις υποχρεούνται να καταχωρούν ψηφιακά στοιχεία στο «Εργάνη»
Νέα απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προσδιορίζει το ποιες υποχρεούνται να καταχωρούν ψηφιακά στοιχεία στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ. Η ισχύς της νέας απόφασης ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Ειδικότερα, στην παρούσα απόφαση υπάγεται κάθε εργοδότης - επιχείρηση, που υποχρεούται να υποβάλλει ηλεκτρονικά στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έντυπα αρμοδιότητας ΣΕΠΕ - ΟΑΕΔ - e-ΕΦΚΑ, συμπεριλαμβανομένων των αναφερομένων στο «Μητρώο Υπηρεσιών και Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης» του υπουργείου Εσωτερικών.

Επιπλέον, για την ορθή εφαρμογή του κεφαλαίου Δ' του ν. 4808/2021 (Α' 101), εργοδότες - επιχειρήσεις, μέλη εργοδοτικών οργανώσεων, που πρόκειται να καταχωρηθούν στο Γενικό Μητρώο Οργανώσεων Εργοδοτών «ΓΕ.ΜΗ. Ο.Ε.», δηλώνουν υποχρεωτικά στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, ιδίως τον κλάδο ή τους κλάδους της οικονομικής τους δραστηριότητας, τον αριθμό και τις ειδικότητες του απασχολούμενου προσωπικού τους και τη γεωγραφική περιφέρεια στην οποία δραστηριοποιούνται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.