ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρωτοψάλτης (ΟΑΕΔ): Hλεκτρονικό σύστημα ταχύτερης καταβολής επιδοτήσεων στις επιχειρήσεις

12:13 - 08 Φεβ 2022 | Εργασιακά
Πρωτοψάλτης (ΟΑΕΔ): Hλεκτρονικό σύστημα ταχύτερης καταβολής επιδοτήσεων στις επιχειρήσεις
Την επικείμενη εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος πληρωμών για την καταβολή των επιδοτήσεων θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις, αποκάλυψε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας σήμερα στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα 11 νέα προγράμματα που ανακοίνωσε ο οργανισμός.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τον ρυθμό καταβολής των επιδοτήσεων που προβλέπουν τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ο κ. Πρωτοψάλτης ανέφερε τα εξής: «Κάθε δίμηνο γίνεται η αίτηση και εκεί πέρα η αλήθεια είναι ότι δεν πληρώνουμε πάντα όσο γρήγορα θα θέλαμε, διότι υπάρχουν πάντα κάποιες διαδικασίες. Καταλαβαίνετε ότι όταν έχεις να κάνεις με δημόσιο χρήμα υπάρχουν κάποια πράγματα που παίρνουν κάποιο χρόνο, αλλά γενικά δεν έχουμε μεγάλες καθυστερήσεις. Όλοι πληρώνονται, απλώς σε κάποιους τομείς που έχουμε πάρα πολλές επιχειρήσεις, με πάρα πολλές προσλήψεις, εκεί παρατηρούμε κάποιες φορές μια συμφόρηση, που οδηγεί σε καθυστερήσεις. Τι έχουμε κάνει λοιπόν για να το λύσουμε αυτό; Χτίζουμε, για πρώτη φορά, ηλεκτρονικό σύστημα αποπληρωμών, ώστε η αίτηση, η παρακολούθηση και η αποπληρωμή να γίνονται όλα ηλεκτρονικά. Αυτό το σύστημα το στήνουμε και πολύ πολύ σύντομα, θέλω να πιστεύω μέσα στον επόμενο μήνα – αν όχι ενάμιση μήνα- θα το ενεργοποιήσουμε. Και εμείς ως Διοίκηση να μπορούμε να παρακολουθούμε πού δημιουργούνται οι καθυστερήσεις και να επεμβαίνουμε αλλά και η ίδια επιχείρηση να βλέπει και αυτή την πορεία της αίτησής της.»

Επίσης, για πρώτη φορά, ο ΟΑΕΔ εφαρμόζει σύστημα παρακολούθησης της «εξέλιξης» των θέσεων εργασίας μετά το τέλος των προγραμμάτων επιδότησης.

«Στο τέλος του προγράμματος ο σκοπός είναι είτε να απορροφηθεί ο ωφελούμενος στη επιχείρηση σε μόνιμη βάση, είτε με την εμπειρία που έχει αποκτήσει, να είναι πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας και να είναι πιο εύκολο να βρει δουλειά κάπου αλλού», σημείωσε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ. «Κάποιοι έλεγχοι που έχουμε κάνει, κάποιες αναλύσεις, δείχνουν ότι ένα αρκετά πολύ σημαντικό ποσοστό παραμένει στη θέση εργασίας. Τώρα ξεκινάμε να το παρακολουθούμε αυτό συστηματικά. Φανταστείτε ότι δεν υπήρχε σύστημα αξιολόγησης των προγραμμάτων στον ΟΑΕΔ. Το χτίσαμε. Πήραμε ανάδοχο, το φτιάξαμε, είναι έτοιμο, έχουμε αρχίσει και το λειτουργούμε και ξεκινούν οι πρώτες αναλύσεις.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.