ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνταξιούχοι κατά κυβέρνησης: Με μαγικά εξαφανίζονται οι εκκρεμότητες στις συντάξεις

20:10 - 24 Μαϊ 2022 | Εργασιακά
Συνταξιούχοι κατά κυβέρνησης: Με μαγικά εξαφανίζονται οι εκκρεμότητες στις συντάξεις
Πυρά κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, εξαπέλυσε το Ενιαίο Δίκτυο των Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), με αφορμή την τροπολογία που κατατέθηκε προ ημερών και εφεξής απαγορεύει στους ασφαλισμένους να υπερασπίζονται τον εαυτό τους, σε περίπτωση που κριθεί απορριπτέα η αίτησή τους για απονομή σύνταξης.

Ειδικότερα, το ΕΝΔΙΣΥ κάνει λόγο για «μαγεία Χατζηδάκη: Από τη μία θα εξαφανιστούν οι εκκρεμείς απονομές συντάξεων, από την άλλη οι συντάξεις δεν θα απονέμονται καθόλου!».

Το Δίκτυο χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την τροπολογία και ζητάει την απόσυρσή της. Εξηγεί δε ότι, εφεξής «όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες θα απορρίπτουν μια αίτηση συνταξιοδότησης, δεν θα μπορούν να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να δικαιωθούν. Άρα αφενός η εκκρεμότητα δεν θα υφίσταται, αφετέρου η σύνταξη δεν θα απονέμεται. Έτσι, χάνοντας το δικαίωμα προηγούμενης ακρόασης, οι ασφαλισμένοι θα περιμένουν μετά την έκδοση της απορριπτικής συνταξιοδοτικής πράξης να ασκήσουν ένσταση κατά αυτής, περιμένοντας για μήνες ή και χρόνια χωρίς να λαμβάνουν την σύνταξή τους».

Αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί «να πείσει για το «αγαθό» των προθέσεών της, με την επίφαση της μείωσης των εκκρεμοτήτων. Μόνο που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν πρόκειται να εξαφανιστούν ως δια μαγείας…».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:44 - 24 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.