ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από 1 Ιουλίου η ψηφιακή καταγραφή του χρόνου εργασίας

19:07 - 25 Μαϊ 2022 | Εργασιακά
Από 1 Ιουλίου η ψηφιακή καταγραφή του χρόνου εργασίας
Σε ισχύ τίθεται από την 1η Ιουλίου η ψηφιακή κάρτα εργαζομένων αρχικά στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ, με δυναμικό άνω των 200 εργαζομένων, προκειμένου να υπάρχει ένα σοβαρό πρώτο δείγμα εφαρμογής, δήλωσε η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, Άννα Στρατινάκη.

Όπως είπε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, αυτό το οποίο ξεκινά είναι η ψηφιοποίηση του χρόνου εργασίας, δηλαδή η ψηφιακή καταγραφή του πραγματικού χρόνου, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η αδήλωτη εργασία που δυναμιτίζει τον ανταγωνισμό και δημιουργεί τεράστιο πρόγραμμα στο ασφαλιστικό σύστημα και στα έσοδα του κράτους.

Αναλυτικότερα, θα παρακολουθείται η προσέλευση και η αποχώρηση των εργαζομένων, θα καταγράφονται οι πραγματικές υπερωρίες και οι υπερεργασίες. Η εφαρμογή συνδέεται με το Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο όλα τα δεδομένα εργασίας που παρακολουθούνται από τους υπεύθυνους Ανθρώπινου Δυναμικού, τους λογιστές, κ.ο.κ.

Δεν υπάρχει περίπτωση αναληθών στοιχείων δεδομένου ότι μόνοι λόγοι για όποιες καθυστερήσεις αναγνωρίζονται η ανωτέρα βία που δημιουργεί μια κακοκαιρία, διακοπή ρεύματος ή ηλεκτρονικής αποσύνδεσης του συστήματος.

«Έτσι θα υπάρχει δυνατότητα επέμβασης του Σώματος Επιθεώρησης όταν διαπιστώνεται η όποια διαφωνία με τα στοιχεία καταγραφής», ανέφερε η κ. Στρατινάκη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.