ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ: Μέχρι τον Σεπτέμβριο φορολογικές ρυθμίσεις για επενδύσεις

19:31 - 10 Ιουλ 2013 | Φορολογία
ΥΠΟΙΚ: Μέχρι τον Σεπτέμβριο φορολογικές ρυθμίσεις για επενδύσεις
Απάντηση σε όσους αμφισβητούν τις νέες ρυθμίσεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος δίνει το Υπ. Οικονομικών. Με ανακοίνωσή του τονίζει: "Οι προτεινόμενες διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που κατατέθηκαν πρόσφατα στη Βουλή, αποτελούν ουσιαστικά το πρώτο σημαντικό μεταρρυθμιστικό βήμα στην κατεύθυνση ενός πιο απλού και δικαιότερου φορολογικού συστήματος.
Στη συνέχεια, θα συμπληρωθούν -μέχρι τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους- με το μέρος που θα αφορά τη ρυθμίσχορήγηση πρότυπων φορολογικών κινήτρων, όπως οι φορολογικές για επενδύσεις, εκπτώσεις φόρου για επενδύσεις και επιτάχυνση των διενεργούμενων αποσβέσεων.
 
Στόχος είναι ο εξορθολογισμός των υφιστάμενων φορολογικών κινήτρων, τα οποία περιλαμβάνονται σε διαφορετικά νομοθετικά κείμενα και η ένταξή τους στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
 
Θα δημιουργηθεί έτσι ένα ενιαίο και διαφανές πλαίσιο για όλους τους επενδυτές, Έλληνες και ξένους, οι οποίοι θα γνωρίζουν επακριβώς υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούν να έχουν κίνητρα για φορολογικές εκπτώσεις.
 
Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει ρύθμιση για τη δυνατότητα παραμονής στη χώρα ξένων επενδυτών οι οποίοι, εφόσον καλύπτουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις, θα τύχουν ειδικών απαλλαγών  και φορολογικών κινήτρων"
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.