ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισαγγελική εισήγηση για αποφυλάκιση των κατηγορουμένων για το ΙΚΑ Καλλιθέας

20:42 - 13 Αυγ 2013 | Φορολογία
Σε λιγότερο από έναν μήνα οι επτά προφυλακισμένοι για την υπόθεση της απάτης μαμούθ του ΙΚΑ Καλλιθέας, είναι πολύ πιθανόν να βρεθούν εκτός φυλακής καθώς λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησής τους.

Με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών  ο εισαγγελέας εφετών Περικλής Δράκος ζητεί την αποφυλάκιση των επτά κατηγορούμενων με αυστηρούς περιοριστικούς όρους λόγω συμπλήρωσης στις 10 Σεπτεμβρίου 2013 δεκαοκτώ μηνών παραμονής τους στις φυλακές.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας προτείνει την αποφυλάκιση τους με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της μη απομάκρυνσης τους από τον νομό Αττικής, της συνεχούς διαμονής τους στην συγκεκριμένη κατοικία που έχουν δηλώσει και της υποχρεωτικής εμφάνισης τους 6 φορές το μήνα σε Α.Τ.

Στη φυλακή βρίσκονται πέντε γυναίκες υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας και δύο σύζυγοι εξ αυτών, ενώ στο εδώλιο κάθεται ακόμα μία υπάλληλος του Ιδρύματος η οποία μετά την απολογία της είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Η δίκη των συνολικά οκτώ κατηγορουμένων που άρχισε στις 22 Ιουλίου 2013 και διέκοψε για το καλοκαίρι, θα συνεχιστεί στις 27 Αυγούστου με την εξέταση μαρτύρων κατηγορίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι υπάλληλοι του ΙΚΑ φέρεται να χορηγούσαν επιδόματα σε ασφαλισμένους χωρίς να τα δικαιούνται με το αζημίωτο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία στον ασφαλιστικό οργανισμό που φέρεται να εκτιμάται πάνω από 11 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι κατηγορούμενες «ψάρευαν» υποψήφιους για τη χορήγηση επιδομάτων με διάφορους τρόπους πχ σε συνεργασία με ινστιτούτα αισθητικής. Αφού κατάφερναν να εγκριθούν τα επιδόματα κρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος, πχ σε μία περίπτωση από επίδομα 15.000 ευρώ, τα 6.000 κράτησε ο δικαιούχος και τα υπόλοιπα οι κατηγορούμενες. Εντύπωση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι μετά τις συλλήψεις τους, είχαν δει το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από τις εντυπωσιακές βίλες που διέθεταν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.